Pireas4all vs ❤Piraeus!

love piraeus

Το Portnet από την πρώτη στιγμή χαιρέτησε την τοποθέτηση των διαφημιστικών πινακίδων με το λογότυπο ❤Piraeus σε σημεία της πόλης, υποστηρίζοντας ότι είναι καλαίσθητες και θα αποτελέσουν μια καλή διαφήμιση για τη πόλη. Πράγματι όποιος περάσει από τη πλατεία Αλεξάνδρας, όπου είναι τοποθετημένη μια από τις πινακίδες αυτές, θα δει γονείς να φωτογραφίζουν τα παιδιά τους μπροστά της ή ζευγάρια να βγάζουν selfies.

Αλλά, τέλος πάντων, όλα είναι θέμα γούστου κι ο καθένας έχει δικαίωμα να θεωρεί ότι δεν είναι του γούστου αυτή η ...αμερικανιά. ( Που παρεμπιπτόντως δεν είναι μόνο αμερικανική ιδέα προώθησης του brand μιας πόλης, αφού από το Σίδνεϊ μέχρι την Βηρυτό κι από την Ιερουσαλήμ μέχρι το Άμστερνταμ μπορεί να βρει αντίστοιχα διαφημιστικά με την "καρδούλα " και το όνομα της πόλης).

Εκείνο που δεν μπορεί να είναι ανεκτό όμως είναι να αποτελεί το εν λόγω, εύρημα για μικροκομματική αντιπολίτευση. Όπως κάνει η δημοτική παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ "Πειραιάς για Όλους" ( "Pireas4all" στην επίσημη σελίδα της στο Facebook) που ασκεί κριτική για την επιλογή και την τοποθέτηση της επίμαχης διαφημιστικής πινακίδας.
Και δεν είναι ανεκτή αυτή η μικρομματική αντιπολίτευση διότι μόλις στις 13 Ιανουαρίου η απόφαση για την τοποθέτηση του διαφημιστικού ελήφθη από το δημοτικό συμβούλιο ομόφωνα! Στην συγκεκριμένη δε συνεδρίαση συμμετείχαν όλοι οι δημοτικοί σύμβουλοι του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ παράλληλα αποφασίστηκε η μετακίνηση της πινακίδας από το Πασαλιμάνι ( Μουτσοπούλου και Μεραρχίας) στην πλ. Αλεξάνδρας!

Δεν χρειάζονται άλλα σχόλια, παρά μόνο ίσως η επισήμανση πως στην παρεμπίπτουσα αναφορά της δημοτικής παράταξης του ΣΥΡΙΖΑ ότι προαπαιτείτο η άδεια της αρχαιολογικής υπηρεσίας, τυπικά έχει δίκιο. Με την παρατήρηση ότι τυπικά άδεια από την αρχαιολογική υπηρεσία απαιτείται ακόμη και για όσους ρεμβάζουν, ψαρεύουν ή ερωτεύονται στα βράχια της Πειραικής.
Μην τρελαθούμε εντελώς όμως, έτσι;

eep logo