Περί εμβολιαστικών κέντρων…

mitsotakis kamina ky

Ενώ το πρωί του Σαββάτου ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέφτηκε τα εμβολιαστικά κέντρα στα Καμίνια και την Αγιά Σοφιά του Πειραιά, το ερώτημα για το εαν θα κερδηθεί η "μάχη του εμβολιασμού" έρχεται στην πρώτη γραμμή.

Πόσο μάλλον που στο πρόγραμμα εμβολιασμών μπήκε, μετά τους άνω των 85, και η δεύτερη στην σειρά ηλικιακή ομάδα των 81-85, το ενδιαφέρον στρέφεται στην οργάνωση των εκτός Νοσοκομείων Εμβολιαστικών Κέντρων. Επιπλέον, πλησιάζει ο Φεβρουάριος, μήνα κατά τον οποίο, εφ’ όσον οι εταιρείες που κατασκευάζουν τα εμβόλια καταφέρουν να ανταποκριθούν στην ζήτηση και την διανομή ανά χώρα, βάσει του αρχικού σχεδιασμού – κάτι για το οποίο πάντως διατυπώνονται επιφυλάξεις.

Όπως πληροφορείται πάντως το Portnet στην ευρύτερη περιοχή του Πειραιά αναμένεται να λειτουργήσουν συνολικά 10 εμβολιαστικά κέντρα εκτός Νοσοκομείων, ενώ εμβολιασμοί ήδη γίνονται στα μεγάλα νοσοκομεία της χώρας, «Μεταξά», «Τζάνειο» και «Νίκαιας». Το ερώτημα πάντως παραμένει πότε θα εγκριθούν τα εμβόλια της AstraZeneca και της Jonshon and Jonshon, καθώς επίσης και αν οι Pfizer και Moderna θα ανταποκριθούν στις συμφωνίες που έχουν υπογράψει με την Ευρωπαϊκή Ένωση για τους ρυθμούς παραγωγής και προμήθειας των εμβολίων.

Πάντως στο λιμάνι, ανεξάρτητα από τα παραπάνω θεμελιώδη ερωτήματα, «πριν πεινάσουν έχουν μαγειρέψει»!

eep logo