Αδύναμα ψηφοδέλτια

savas athanasiou

Μουδιασμένα δέχτηκε ένα μεγάλο τμήμα των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ την ανακοίνωση των ψηφοδελτίων του σε Α’ και Β’ Πειραιά. Βέβαια τα χειρότερα απόφευχθηκαν αφού τελικά ο Θοδωρής Δρίτσας είναι υποψήφιος και επικεφαλής στην Α’ Πειραιά. Από κει κι έπειτα βέβαια η τοποθέτηση του Βίτσα στη θέση του Λαφαζάνη στην πρώτη θέση της Β’ Πειραιά, μόνο ως σοβαρό αντίβαρο δεν μπορεί να θεωρηθεί. Αλλά και η τοποθέτηση του οικονομολόγου Κ.Δουζίνα στην θέση του Στ.Λεουτσάκου στην Α’ Πειραιά δεν μπορεί να θεωρηθεί ότι ήταν μια επιλογή που … τρέλανε τα πλήθη.
Ειδικά για την Α’ Πειραιά πολλοί έμειναν με την απορία του μη ανοίγματος του ΣΥΡΙΖΑ σε κοινωνικούς και επαγγελματικούς χώρους, η μη αξιοποίηση στελεχών που προέρχονται από τη Ναυτιλία, αλλά και η μη ύπαρξη υποψηφίων με έντονη αναφορά στο Σαρωνικό, όπως ο εικονιζόμενος, επί σειρά ετών δημοτικός σύμβουλος Μεθάνων, Σάββας Αθανασίου, που ακουγόταν έντονα μέχρι την τελευταία στιγμή, αλλά τελικά «κόπηκε».
Όπως «κόπηκε» στη Β’ Πειραιά και η Μαρία Γιαννακάκη, παρά τη στήριξή της στο ΣΥΡΙΖΑ, «πληρώνοντας» τη δειλία του ΣΥΡΙΖΑ να εντάξει στα ψηφοδέλτιά του στελέχη προερχόμενα από τη ΔΗΜΑΡ, μη αντέχοντας προφανώς μια ακόμη κατηγορία για «δεξιά στροφή» μετά την αποχώρηση της αριστερής πλατφόρμας.

eep logo