Φωτεινά παραδείγματα!

keratsini sxoleio

Είναι γνωστό ότι η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως επικοινώνησε και τίμησε ηθικά, προ ημερών, έναν δάσκαλο του 13ου Δημοτικού Σχολείου Κερατσινίου, που στόλισε την τάξη του για να υποδεχθεί τα παιδιά.

Και πολύ καλά έκανε αφού πρόκειται για σχολείο - υπόδειγμα για την πόλη . Ένα βαγόνι τρένου στο προαύλιο, το οποίο είναι γεμάτο πράσινο, έχει γίνει βιβλιοθήκη. Υπάρχει συλλέκτης νερού της βροχής στην οροφή για να ποτίζουν το πράσινο. Υπάρχει εστιατόριο για να τρώνε τα παιδιά. Ένας φωτισμένος σύλλογος διδασκόντων μας αποδεικνύει πως ένα Δημοτικό Σχολείο μπορεί να γίνει πρότυπο.

Όπως θυμάται και σημειώνει πάντως ο Παντελής Καμμάς, υποψήφιος δήμαρχος Κερατσινίου – Δραπετσώνας, στην περιοχή μπορεί να βρει κανείς κι άλλα παραδείγματα προς μίμηση. Όπως το 1ο Λύκειο Κερατσίνιου, που έχει κερδίσει μεγάλες διακρίσεις, με τον Παναγιώτη Μητροπέτρο, όταν το σχολείο έκανε εκδόσεις της Αρχαίας Ελληνικής Γραμματείας! Αλλά και με μια παραγωγή ταινίας μικρού μήκους, που στέλνει ένα μήνυμα για την προσφυγιά.
Άλλωστε, όπως υπογραμμίζει ο Παντελής Καμμάς για το Κερατσίνι και την Δραπετσώνα: «Την πόλη μας τη γέννησαν πρόσφυγες. Οι παππούδες μας. Είμαστε περήφανοι, γιατί απλά η πόλη μας ΜΠΟΡΕΙ»!

Εύγε!!!

eep logo