Η Ακαδημία Αθηνών τιμά την Δέσποινα Μπενέτου!

despoina mpenetou

Πριν έξι – επτά χρόνια η Πειραιώτισσα Δέσποινα Μπενέτου εισέρχεται πρώτη των πρώτων στην Ιατρική Αθηνών και σε μια συνέντευξη της τότε στο Portnet εντυπωσιάζει με τον αυθορμητισμό της, την ζωντάνια της ηλικίας της και παράλληλα την ωριμότητά της που ξαφνιάζει, ακριβώς λόγω της ηλικίας της. Λίγο αργότερα αρνείται υποτροφία από τις ΗΠΑ. Συνεχίζει εδώ τις σπουδές της, τελειώνει την απαιτητική Σχολή της χωρίς να χάσει ούτε εξάμηνο και αποφοιτά το 2019 ως πρώτη αριστεύσασα πτυχιούχος Ιατρικής του ΕΚΠΑ με βαθμό, 9.69!

Πλέον η Δέσποινα- Ραφαηλία Μπενέτου είναι ειδικευόμενη ιατρός στο Αντικαρκινικό Νοσοκομείο Πειραιά Μεταξά. Και πρόσφατα βραβεύθηκε από την Ακαδημία Αθηνών μεταξύ άλλων αποφοίτων θετικών σχολών που διακρίθηκαν για τις επιδόσεις τους!

Η υλική ανταμοιβή (2.000 ευρώ) είναι ελάχιστη μπροστά στην ηθική αναγνώριση μιας προσπάθειας ενός νέου κοριτσιού από τον Προφήτη – Ηλία, που γεννήθηκε και μεγάλωσε στον Πειραιά, όπου συνεχίζει να προσφέρει, χωρίς να έχει καμιά οικογενειακή παράδοση στην ιατρική.

Αλλά μάλλον είναι περισσότερο μια ηθική αναγνώριση για τους γονείς της, ανθρώπους κυριολεκτικά της «διπλανής πόρτας», τον φωτογράφο Χρόνη και την γυμνάστρια Τάνια Μπενέτου, που δικαίως μπορούν να υπερηφανεύονται για την κούκλα ξεχωριστή γιατρό που μεγάλωσαν!

Μπράβο Χρόνη και Τάνια, εύγε Δέσποινα!!!

eep logo