Περί αντιπλημμυρικής προστασίας…

gavrilis giorgos

Με αφορμή πρόσφατο σχόλιό μας για τα αντιπλημμυρικά έργα στην Παλιά Κοκκινιά και για να είμαστε αντικειμενικοί, το Portnet οφείλει να υπογραμμίσει ότι τα τελευταία χρόνια στον Πειραιά εξελίσσεται ένα μεγάλο έργο αντιπλημμυρικής προστασίας. Έτσι, εκτός από έξι έργα που έχουν ολοκληρωθεί, έχουν εκπονηθεί και τέσσερεις μελέτες μεγάλων αντιπλημμυρικών έργων με Άδεια και Τεύχη Δημοπράτησης. Μεταξύ αυτών είναι και το μεγάλο αντιπλημμυρικό έργο στον Φαληρικό Όρμο.

Βέβαια αυτά δεν γίνονται από τη μια μέρα στην άλλη κι όπως σημειώνουν παράγοντες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης που γνωρίζουν τους ρυθμούς και τις προϋποθέσεις για την ανακατασκευή πχ. μιας παιδικής χαράς ή την κατασκευή ενός γηπέδου μπάσκετ απατούνται κατ΄ ελάχιστον τέσσερα έτη διαδικασιών και εργασιών!

Στα τέσσερα χρόνια βέβαια, ολοκληρώνεται και η θητεία μιας δημοτικής αρχής ή της διοίκησης της Περιφέρειας που χρηματοδοτεί τα έργα. Αντιλαμβάνεται λοιπόν κανείς ότι συνήθως και σχεδόν πάντα όταν έχουμε αλλαγή διοίκησης, άλλος κοπιάζει κι άλλος «κόβει την κορδέλα». Είναι η αντιστροφή του «τα ρίχνω στους προηγούμενους». Άδικο, αλλά πολλές φορές η πολιτική δεν είναι δίκαιη.

Μπράβο λοιπόν στην Σταυρούλα Αντωνάκου που συνεργάστηκε άψογα με τον δήμαρχο Πειραιά Γιάννη Μώραλη για το αντιπλημμυρικό έργο της Παλιά Κοκκινιάς, αλλά και εύγε στον προκάτοχό της στην διοίκηση της Αντιπεριφέρειας Πειραιά, Γιώργο Γαβρίλη, που επίσης είχε συνεργαστεί κατά τη διάρκεια της θητείας του με τον δήμαρχο Πειραιά και κατάφερε να εκτελεστούν ή να παραδοθούν ώριμα προς εκτέλεση μια σειρά από έργα.

Για η αλήθεια πρέπει να λέγεται…