Μετά έξι έτη – μια μικρή δημοσιογραφική ιστορία…

plhmmyra

Το αντιπλημμυρικό έργο που παίρνει μπρος στην Παλιά Κοκκινιά είναι, όπως αναφέρει ο Γιάννης Μώραλης σε δήλωσή του πραγματικά πολύ σημαντικό. Στην περιοχή συμβαίνουν πολύ συχνά πλημμύρες, παλιότερα μάλιστα φονικές, και σε κάθε περίπτωση τέτοιες που αφήνουν πίσω μεγάλες υλικές καταστροφές. Πίσω από την τελευταία τέτοιου τύπου καταστροφική πλημμύρα, που έγινε τον Οκτώβριο του 2014, κρύβεται μια μικρή πειραϊκή δημοσιογραφική ιστορία.
Είναι οι πρώτες μέρες της πρώτης θητεία Μώραλη στον Δήμο Πειραιά. Όταν ξεσπάει εκείνη η μεγάλη καταιγίδα, που χτυπάει αλύπητα την περιοχή. Η νεοεκλεγείσα Περιφερειάρχης Ρένα Δούρου και ο Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά Γιώργος Γαβρίλης πηγαίνουν στην Παλιά Κοκκινιά, κατά το πρότυπο των «επιτόπου».

Βεβαίως η παρουσία σε μια καταστραμμένη γειτονιά εκπροσώπων της πολιτικής ηγεσίας, μπορεί να λειτουργήσει παρηγορητικά προς τους κατοίκους – αν και για να είμαστε ειλικρινείς, όχι την ώρα της μάχης, τότε την δουλειά την κάνει η Πυροσβεστική, αλλά λίγο αργότερα. Ο επίσης νεοεκλεγείς Γιάννης Μώραλης, επέλεξε να παραστεί σε προγραμματισμένη εκδήλωση στη Δημοτική Πινακοθήκη. Είχε κυκλοφορήσει μάλιστα και μια φωτογραφία του, να τρέχει υπό βροχή, προσπαθώντας να προφυλαχτεί από το μπουφάν του που σήκωνε πάνω από το κεφάλι του.

Τότε το Portnet από αυτή εδώ ακριβώς την στήλη των «Παραλιακών», σε ένα σχόλιό του με τίτλο «Τώρα αρχίζουν τα μούσκεμα» άσκησε κριτική στην επιλογή του δημάρχου να μην πάει εκείνη τη στιγμή στον τόπο της πλημμύρας. Αυτό προκάλεσε μια έντονη, αλλά πολιτισμένη αντίδραση του Γ. Μώραλη, ο οποίος σε γενικές γραμμές υποστήριξε ότι τα προβλήματα δεν λύνονται μπροστά στις κάμερες. Εννοούσε προφανώς ότι χρειάζεται σχεδιασμός και δουλειά επί της ουσίας και όχι επικοινωνιακή προβολή πάνω στα συντρίμμια.

Έξι χρόνια μετά, η προκήρυξη του έργου της Παλιάς Κοκκινιάς τον δικαιώνει. Και μπορεί να πει κανείς ότι έξι χρόνια δεν είναι λίγα για ένα τόσο απαραίτητο έργο, αλλά αν δεν υπήρχε συστηματική δουλειά, ώστε να κινηθούν τα συνήθως αργά γρανάζια της ελληνικής γραφειοκρατίας, ίσως ούτε 16 χρόνια δεν θα έφταναν. Ως εκ τούτου, το Portnet οφείλει να κάνει την αυτοκριτική του και να συγχαρεί τον δήμαρχο Γιάννη Μώραλη. Όπως επίσης και την Αντιπεριφερειάρχη Πειραιά Σταυρούλα Αντωνάκου που συνεργάστηκε και -το σημαντικότερο- εξασφάλισε τα κονδύλια για να πραγματοποιηθεί το απολύτως απαραίτητο αυτό έργο.

Attachments:
Download this file (ΔΗΛΩΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ ΓΙΑΝΝΗ ΜΩΡΑΛΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΟΠΡΑΤΗΣΗ ΕΡΓΟΥ ΑΝΤΙΠΛΗΜΜΥΡΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ.doc)ΔΗΛΩΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ ΓΙΑΝΝΗ ΜΩΡΑΛΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΟΠΡΑΤΗΣΗ ΕΡΓΟΥ ΑΝΤΙΠΛΗΜΜΥΡΙΚΗΣ Π[ΔΗΛΩΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ ΓΙΑΝΝΗ ΜΩΡΑΛΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΟΠΡΑΤΗΣΗ ΕΡΓΟΥ ΑΝΤΙΠΛΗΜΜΥΡΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ]69 kB

eep logo