Μώραλης: Να εμβολιαστούμε μαζί όλοι οι δήμαρχοι Πειραιά!

moralis black

Η δημοσιογραφική έρευνα του Portnet για το αν θα εμβολιαστούν ή όχι πολιτικά στελέχη της πειραϊκής κοινωνίας, αλλά και εκπρόσωποι των παραγωγικών τάξεων και προβεβλημένοι πειραιώτες, που δημοσιεύεται τμηματικά από την Πέμπτη το πρωί έχει ένα ενδιαφέρον και μία είδηση.

Ενδιαφέρον είναι το γεγονός ότι, όπως καταγράφεται, η συντριπτική πλειοψηφία βουλευτών, δημάρχων, εκπροσώπων των παραγωγικών τάξεων και γενικότερα στελεχών της πόλης δηλώνουν πως θα εμβολιαστούν. Δευτερεύον είναι αν επικαλούνται την αναμενόμενη σύμφωνη γνώμη των γιατρών τους, ή εμφανίζονται αποφασισμένοι ούτως ή άλλως. Το σημαντικότερο πάντως είναι ότι δηλώνουν πως θα κάνουν το εμβόλιο, αρνούμενοι να χαϊδέψουν ένα -μειοψηφικό μεν αλλά σημαντικό- ποσοστό της κοινής γνώμης που, για διάφορους λόγους, εμφανίζεται αρνητικό στο εμβόλιο για τον κορωνοϊό.

Από κει και έπειτα υπάρχει και μία είδηση. Η είδηση έρχεται από την πρόταση του δημάρχου Πειραιά Γιάννη Μώραλη, ο οποίος καλεί τους δημάρχους της Περιφερειακής Ενότητας Πειραιά και την Αντιπεριφερειάρχη Σταυρούλα Αντωνάκου να εμβολιαστούν όλοι μαζί, την ίδια μέρα, δίνοντας έτσι το παράδειγμα στην ευρύτερη Πειραϊκή κοινωνία.

Πρόκειται για μία πρωτοβουλία που θα αποτελέσει βάση για την καλύτερη προώθηση της ανάγκης του εμβολιασμού, που θα αποτελέσει την πιο ηχηρή και πειστική απάντηση στους συνωμοσιολόγους, τους ψεκασμένους, όλους εκείνους που -κόντρα στη λογική και στην επιστήμη- αναζητούν επιλογές αδιέξοδες, καταστροφικές και ανεύθυνες.

Στο Portnet είμαστε υπερήφανοι για την δημοσιογραφική μας αυτή πρωτοβουλία και ελπίζουμε σε όλες τις άλλες Περιφερειακές Ενότητες της χώρας να βρεθούν περιφερειακά μέσα που θα καταφέρουν να κινητοποιήσουν το πολιτικό προσωπικό, ώστε να δώσει ανάλογη πειστική απάντηση υπέρ του εμβολιασμού. Ότι δηλαδή ο εμβολιασμός είναι η μόνη δυνατή απάντηση που μπορεί η ανθρωπότητα -με τη βοήθεια της επιστήμης- να δώσει στην παγκόσμια μάστιγα του κορωνοϊού, την μεγαλύτερη υγειονομική και οικονομική απειλή που δέχτηκε εδώ και έναν αιώνα.

eep logo