«Ορφανός» ΣΥΡΙΖΑ στην Α’ Πειραιά

dritsasΠαράπλευρη απώλεια στην κρίση που προκαλεί στον ΣΥΡΙΖΑ η αποχώρηση της ομάδας Λαφαζάνη με την ΛΑ.Ε. πιθανολογείται ότι μπορεί να είναι στην Α' Πειραιά η μη υποψηφιότητα Δρίτσα, που σήμερα έχει τα γενέθλιά του!

Παλιοί του φίλοι παραδέχονταν εδώ και μέρες ότι ήταν ιδιαίτερα προβληματισμένος με τα όσα συμβαίνουν στον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ και ένα δημοσίευμα του «Μικροπολιτικού» στα «Νέα» του Σαββάτου ήλθε να φουντώσει τις σχετικές φήμες. 

Οι οποίες αν επιβεβαιωθούν αναδεικνύουν ένα σοβαρό στελεχικό πρόβλημα που θα αντιμετωπίσει ο ΣΥΡΙΖΑ στον Πειραιά – ιδίως στην Α΄Περιφέρεια. Γιατί μπορεί στη Β’ Πειραιά ο Π.Λαφαζάνης να έχει φύγει, αλλά ο ΣΥΡΙΖΑ έχει δύο βουλευτές, τη φιλόδοξη νεαρά Νίνα Κασιμάτη και την έμπειρη, ιδίως στην αυτοδιοίκηση Εύη Καρακώστα, που μπορούν να αναπληρώσουν μέρος τουλάχιστον των απωλειών. Ενώ στην Α΄ Πειραιά τα πράγματα είναι διαφορετικά. Επί μία εικοσαετία το πάλαι ποτέ Αριστερό Ρεύμα δεν μπορεί να αντιστοιχίσει τον έλεγχο που είχε στα κομματικά όργανα με την προτίμηση των ψηφοφόρων, δηλαδή του «κοινωνικού» ΣΥΡΙΖΑ.
Το 1996 βουλευτής εκλέχτηκε η Στέλλα Αλφιέρη, αφήνοντας πολύ πίσω της τον υποστηριζόμενο από τον Π.Λαφαζάνη συμπαθέστατο Στάθη Λεουτσάκο, που ήταν ήδη κεντρικό στέλεχος του κόμματος, κάτι που επαναλήφθηκε και το 2000, αν και ο τότε Συνασπισμός δεν έβγαλε βουλευτή στην Α΄ Πειραιά. Το 2004, αν ούτε τότε εξέλεξε ο ΣΥΝ βουλευτή, καθώς είχε ήδη μπει στο «παιχνίδι» το Λιμάνι της Αγωνίας, τα στελέχη του Δρίτσας, Καρδαράς και Μπελαβίλας, κατέλαβαν τις τρεις πρώτες θέσεις του ψηφοδελτίου, με τον Γιάννη Καρδαρά να είναι το μοναδικό τυπικά κομματικό στέλεχος σε εκείνη την πρώτη τριάδα. Από το 2007 σταθερά εκλέγεται βουλευτής ο Θοδωρής Δρίτσας. Και στις εκλογές του Ιανουαρίου, τον Θ.Δρίτσα ακολούθησαν στη Βουλή η Ελένη Σταματάκη «αόρατη ψυχή» του Λιμανιού της Αγωνίας, αφήνοντας πίσω της τον τρίτο εκλεγέντα, πάντα κομματικό, Στάθη Λεουτσάκο. Ο Στάθης έφυγε τώρα με τη ΛΑ.Ε και λογικά θα είναι επικεφαλής του ψηφοδελτίου της. Αν επιβεβαιωθούν οι φήμες ότι ο Θοδωρής αποσύρεται από την ενεργό δράση, ακόμη κι αν δεν τον ακολουθήσει στην …απόσυρση η Ελένη Σταματάκη, το πρόβλημα για τον ΣΥΡΙΖΑ στην Α’ Πειραιά θα είναι πολύ μεγάλο. Ποιοι θα καλύψουν τις θέσεις αυτών που φεύγουν;

eep logo