Ο θεσμικός Αβραμίδης!

avramidis takis

Για την «πλειοδοσία αντιχρυσαυγιτισμού» στο δημοτικό συμβούλιο Πειραιά το Portnet έχει ξαναγράψει. Μετά την εύλογη απαίτηση του «Πειραιάς για Όλους» του Ν. Μπελαβίλα να κατέβει το πανό της εγκληματικής οργάνωσης από τα γραφεία της - καθώς διαφημίζει ακριβώς εγκληματική οργάνωση – άλλες αριστερές δημοτικές παρατάξεις ζητούν να μην προσκαλούνται στις συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου οι δυο χρυσαυγίτες δημοτικοί σύμβουλοι και να μην παρέχονται γραφεία και στην παράταξη τους.
Το προηγούμενο της παράταξης Κασιδιάρη στον δήμο Αθηναίων, της οποίας ο δήμαρχος της πρωτεύουσας σφράγισε τα γραφεία της, στον Πειραιά δεν ισχύει. Στο λιμάνι εκλέχτηκαν δυο χαμηλόβαθμα στελέχη της ΧΑ , που δεν κατηγορήθηκαν για τίποτε και φυσικά καμία σχέση δεν είχαν με τον «διευθυντή εγκληματικής οργάνωσης» πρώην βουλευτή.

Σε κάθε περίπτωση ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου του Πειραιά Παναγιώτης Αβραμίδης απέστειλε σχετικό ερώτημα στο υπ. Εσωτερικών, ζητώντας σχετική ενημέρωση. Για να αποδείξει έτσι ότι ξέρει να λειτουργεί θεσμικά, όπως ο ρόλος του απαιτεί.

Η ερώτηση του Παν. Αβραμίδη έχει ως εξής:

Θέμα: "Αποπομπή από το Δημοτικό Συμβούλιο Πειραιά, θέση σε αργία, αυτοδίκαια έκπτωση ή άλλη πειθαρχική κύρωση σε βάρος δύο Δημοτικών Συμβούλων που εξελέγησαν με τη Δημοτική Παράταξη "Ελληνική Αυγή για τον Πειραιά" η οποία κατήλθε στις Δημοτικές εκλογές της 26ης Μαίου και 2ας Ιουνίου 2019 με τη στήριξη του κόμματος "Χρυσή Αυγή".

Την 7η Οκτωβρίου το Τριμελές Εφετείο κακουργημάτων Αθήνας, με απόφαση του έκρινε ένοχα τα ηγετικά στελέχη του κόμματος της "Χρυσής Αυγής" για το κακούργημα της συγκρότησης, διεύθυνσης και ένταξης σε εγκληματική οργάνωση.
Ενόψει του ότι με την ανωτέρω απόφαση το Δικαστήριο καταδικάζει το κόμμα της "Χρυσής Αυγής" ως εγκληματική οργάνωση κατά την έννοια του άρθρου 187 του Ποινικού Κώδικα, παρακαλώ όπως με ενημερώσετε:
1. Εάν τυγχάνει εφαρμογής κάποια πειθαρχική κύρωση σε βάρος των δύο Δημοτικών Συμβούλων της Δημοτικής Παράταξης "Ελληνική Αυγή για τον Πειραιά".
2. Εάν η υπό κρίση περίπτωση εμπίπτει στο πεδίο εφαρμογής του άρθρου 237 του Ν. 3852 /2010 όπως αντικαταστάθηκε από το άρθρο 130 του Ν. 4555/2018 και ισχύει.
3. Εάν υπέχω κάποια άλλη σχετική υποχρέωση εκ του νόμου, υπό την ιδιότητά μου ως Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Πειραιά.

eep logo