Τα… απόνερα της Δίκης στον Πειραιά

dikasthrio xa

Ο τ. βουλευτής της Χρυσής Αυγής στην Α΄ Πειραιά Γ. Κούζηλος καταδικάστηκε τελικά για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση (και όχι διεύθυνση), αν και είναι ίδια η ποινική μεταχείριση και των δύο κατηγοριών με τον νέο Κώδικα που ψήφισε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.

Ο τ. βουλευτής της ΧΑ στη Β΄ Πειραιά Γ. Λαγός πρόλαβε να εκλεγεί ευρωβουλευτής και να αποχωρήσει, ιδρύοντας δικό του κόμμα. Καταδικάστηκε για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης και πλέον έχει να αντιμετωπίσει την πολιτική και διοικητική διαχείριση της περίπτωσής του από το Ευρωκοινοβούλιο. Ο ευρωβουλευτής του ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης ενημέρωσε ήδη με επιστολή του τον Πρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου για την καταδίκη Λαγού και ζητεί να ληφθούν μέτρα, όπως το σφράγισμα του γραφείου του, η μη καταβολή μισθοδοσίας, κα.

Ενδιαφέρον έχει και το πως θα χειριστούν οι δήμοι πολιτικά τις δημοτικές παρατάξεις – μορφώματα που εμφανίστηκαν με παραπλανητικές ονομασίες, αλλά σαφή εκπροσώπηση της Χρυσής Αυγής. Στην Αθήνα, ο δήμαρχος Κώστας Μπακογιάννης έδωσε εντολή να σφραγιστεί το γραφείο της δημοτικής παράταξης των ναζί. Εκεί όμως είναι κάπως διαφορετικά, αφού επικεφαλής ήταν ο καταδικασθείς για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης Ηλίας Κασιδιάρης.

 

eep logo