Πρωτοποριακός Covid19-απολυμαντικός αεραγωγός στο Blue Lab!

blue lab aeragogos

Το Blue Lab συνεχίζει με δύναμη και κυρίως με ελπίδα τις καινοτόμες πρωτοβουλίες στον Δήμο Πειραιά.
Μετά τις ασπίδες προστασίας που προέφερε σε γιατρούς και νοσηλευτικό προσωπικό, εκπαιδευτικούς και εργαζόμενους στις υπηρεσίες πρώτης γραμμής, κάνει ένα ακόμη σημαντικό βήμα για την διασφάλιση της δημόσιας υγείας απο τον κορωνοϊό.

Μαζί με τον Δήμαρχο Γιάννη Μώραλη, τον καθηγητή Δημήτρη Πυρομάλη, επικεφαλής του ερευνητικού εργαστηρίου και αυτοματισμών του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής και ομάδα φοιτητών, παρουσιάστηκε στο Blue Lab μια νεα καινοτόμα συσκευή (αεραγωγός), η οποία αξιοποιώντας με ασφάλεια την υπεριώδη ακτινοβολία (UV-C) τραβάει τον αέρα και τον αποδίδει αποστειρωμένο και απαλλαγμένο απο το ιικό του φορτίο!

Η συσκευή-αεραγωγός η παραγωγή της οποίας είναι πολύ οικονομική, μπορεί να τοποθετηθεί σε κλειστούς χώρους υπηρεσιών με μεγάλη επισκεψιμότητα, για την εξυπηρέτηση πολιτών, λειτουργεί όλο το 24ωρο, προσφέροντας σημαντική επιπρόσθετη προστασία στο κοινό και τους εργαζόμενους μετά την μάσκα, τις αποστάσεις και την καθαριότητα των χεριών, που πρέπει όλοι να τηρούμε ευλαβικά.

Μαλιστα η ομάδα των φοιτητών του ΠΑΔΑ, γι' αυτήν την ιδέα τους, βραβεύτηκαν με το 1ο Βραβείο στον πρόσφατο διαγωνισμο Blue Growth Piraeus!!!

eep logo