Έντεκα + ένα!

enteka syn ena

Από τις χωμάτινες αλάνες των παιδικών μας χρόνων στη Λατινική Αμερική. Από το καζίνο στη λαϊκή ταβέρνα. Από τα επαγγελματικά γραφεία στα παγκάκια της πόλης, στους δρόμους και τις γειτονιές της Αθήνας. Το χαμόγελο της Χάνα, η ουτοπία της Τοσκάνης, η πτώση της Σοβιετικής Ένωσης, μια όμορφη κυρία στο Πόρτο Γερμενό.
Όλα αυτά συνθέτουν τις δώδεκα ιστορίες, που συναπαρτίζουν το βιβλίο του Steven Coombes, «΄Εντεκα +Ένα».

Ο συγγραφέας με την πολυπολιτισμική του προσωπική διαδρομή, από το Έσσεξ της Μεγάλης Βρετανίας, όπου γεννήθηκε και σπούδασε, στη Φιλανδία και την Ελλάδα όπου εργάστηκε και ζει, είναι ο ιδανικότερος αφηγητής των σεναρίων που διατρέχουν την ιστορία, από τη δικτατορία και την μεταπολίτευση, ως τη ζωή στη σύγχρονη Αθήνα της κρίσης και της μοναξιάς.

Ο Steven Coombes, η γνωστή ασκητική μορφή που φροντίζει καθημερινά τη λειτουργία του Ιδρύματος Λασκαρίδη στο Πασαλιμάνι, πολιτογραφημένος Πειραιώτης ως κάτοικος της πλατείας Τερψιθέας τα τελευταία χρόνια, είναι μια πολυτάλαντη και πολυσύνθετη προσωπικότητα, αφού εκτός από διαφημιστικές εταιρείες στις οποίες έχει εργαστεί, έχει ασχοληθεί με πολλές μορφές τέχνης, όπως η ζωγραφική, η εικονογράφηση και οι κατασκευές.

Το «Έντεκα + Ένα» είναι το πρώτο του βιβλίο. Καλοτάξιδο!

eep logo