Πειραιάς: Προχωράει η Βιώσιμη Αστική Κινητικότητα!

svak puzzle

Παρά την ραθυμία που επικρατεί παραδοσιακά κατά το ελληνικό καλοκαίρι, το Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας (ΣΒΑΚ) του Δήμου Πειραιά προχωράει με γρήγορους ρυθμούς και με διάθεση ευρύτερων συναινέσεων.

Αυτό τουλάχιστον μαρτυράει το γεγονός ότι μετά την πρώτη Διαβούλευση για το ΣΒΑΚ, στάλθηκε αναλυτικό ερωτηματολόγιο σε 200 περίπου παραλήπτες που παίζουν ρόλο-κλειδί στον Πειραιά, κάποιοι εκ των οποίων με τη σειρά τους το έχουν προωθήσει και σε άλλα στελέχη με τα οποία αυτοί οι φορείς σχετίζονται.
Συγκεκριμένα το ερωτηματολόγιο στάλθηκε από τον Δήμο Πειραιά σε όλους τους δημοτικούς κι κοινοτικούς συμβούλους όλων των παρατάξεων, στους βουλευτές της Α΄ Πειραιά, στους Δήμους όλης της Περιφερειακής Ενότητας Πειραιά και στους εκπροσώπους 55(!) φορέων της πόλης.

Σκοπός της έρευνας αυτής είναι η συλλογή δεδομένων σχετικά με τα προβλήματα ή τα θετικά στοιχεία που υφίστανται ως προς τη μεταφορική δραστηριότητα εντός του Δήμου Πειραιά, καθώς και η καταγραφή απόψεων για την επόμενη μέρα, για την κυκλοφορία και τους τρόπους που αυτή μπορεί να βελτιωθεί.

Στο ερωτηματολόγιο αυτό, που περιήλθε σε γνώση του Portnet, περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων ερωτήσεις όπως: Ποιος είναι ο τρόπος που μετακινείστε στην πόλη, ποια τα σημαντικότερα προβλήματα που αντιμετωπίζετε ή ποιοι είναι οι τομείς που πρέπει να αντιμετωπιστούν κατά προτεραιότητα.

Αξίζει να σημειωθεί πάντως ότι, παράλληλα με το ερωτηματολόγιο, διενεμήθη στους ίδιους παραλήπτες και μια σύνοψη των πορισμάτων της πρώτης διαβούλευσης για το ΣΒΑΚ. Κίνηση που δηλώνει την βούληση της δημοτικής αρχής Πειραιά να εξασφαλίσει τη μέγιστη δυνατή συναίνεση για την υλοποίηση αυτού του φιλόδοξου σχεδίου.

eep logo