Άρση Ασυλίας της …πλάκας!

kasimath nina vouli white

«Το πεπόνι δεν παγώνει – μπάτσοι γουρούνια δολοφόνοι»

Οι σημερινοί 50άρηδες-60άρηδες θυμούνται το σύνθημα «μπάτσοι-γουρούνια-δολοφόνοι» να δονεί διαδηλώσεις, αλλά και τα γήπεδα τη δεκαετία του ’70 και του ’80. Ακόμη και οι «συντηρητικές» Ν.ΠΑΣΟΚ και ΚΝΕ είχαν υιοθετήσει το αριστερίστικης προέλευσης σύνθημα, ενώ οι ποδοσφαιρικές «θύρες» το είχαν αποθεώσει. Με την πάροδο των χρόνων (και παρά την ουσιαστική του επανανοηματοδότηση, έστω παροδικά, μετά την δολοφονία Γρηγορόπουλου το 2008) το σύνθημα ευτελίστηκε και αποτέλεσε βάση για σάτιρα. Κοινώς έγινε της πλάκας.

Κάπως έτσι, και υπό την επήρεια της ταχύτητας που απαιτούν τα social media, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στη Β΄ Πειραιά Νίνα Κασιμάτη έγραψε σε μια ανάρτησή της «Η διεύρυνση γκαζώνει Μπάτσοι-γουρούνια-δολοφόνοι». Το σχόλιό της αναφερόταν σε ένα λάθος κάτω από μια φωτογραφία της Ντόρας Μπακογιάννη στην ΕΡΤ, που την ανέφερε ως βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ! Ήταν προφανέστατα ειρωνικό.

Έκανε πλάκα δηλαδή. Κι όμως, παρά το ότι το εξήγησε στη Βουλή, η πλειοψηφία της δέχθηκε το αίτημα αστυνομικών ενώσεων και αποφάσισε την άρση της ασυλίας της. Μιλάμε για άρση ασυλίας της πλάκας!

ΥΓ
Ακόμη πιο πλάκα, έχει η άρση ασυλίας του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Θ.Δρίτσα, την οποία όμως ζήτησε και ο ίδιος, ο οποίος ενεπλάκη σε μια κωμωδία παρεξηγήσεων κι ένας φερόμενος ως συνεργάτης της τέως βουλευτού κυρίας Μεγαλοοικονόμου, το κατηγορεί για ψευδορκία, ενώ ο άνθρωπος παρενέβη απλώς πυροσβεστικά σε ένα λεκτικό επεισόδιο που είχαν η βουλευτής και ο μηνυτής. Για γέλια και για κλάματα…

eep logo