Αντίο στον Σωτήρη Παπαπολίτη από τον Στέλιο Λογοθέτη!

logothetis papapolitis

Με ένα λιτό, αλλά ειλικρινές κι ανθρώπινο κείμενο αποχαιρετά ο Στέλιος Λογοθέτης τον Σωτήρη Παπαπολίτη που έφυγε χθες. Συγκεκριμένα ο πρώην δήμαρχος Πειραιά έγραψε για τον άλλοτε πολιτικό του αντίπαλο τα παρακάτω :

"Σήμερα με μεγάλη μου θλίψη πληροφορήθηκα την απώλεια του Σωτήρη Παπαπολίτη. Ο Σωτήρης ήταν μια ευγενική και έντιμη μορφή της πολιτικής και ένας διανοούμενος που δεν περιορίζονταν στα όρια μιας κομματικής ταυτότητας.
Βρεθήκαμε επικεφαλείς δυο αντίπαλων αυτοδιοικητικών συνδυασμών στις εκλογές του 1990 για το Δήμο του Πειραιά . Με ευγένεια και αλληλοεκτιμηση αντιπαρατεθήκαμε μακρυά από ευτελή λεκτικά πυροτεχνήματα. Από τη θέση του ως αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο Δημοτικό συμβούλιο της περιόδου 91-94 ασκούσε επικοδομητική κριτική με ηρεμία,τεκμηρίωση και πολιτικό λόγο χωρίς ακρότητες και προσωπικούς χαρακτηρισμούς.
Ετσι μας συνέδεσε μία ειλικρινή φιλική σχέση. Ο Πειραιάς χάνει έναν από τους λίγους ευπατρίδες πολιτικούς του.
Τα βαθιά μου και ειλικρινή συλλυπητήρια στη σύζυγό του Ισαβέλλα και τα αγαπημένα του πρόσωπα. Καλό κατευόδιο Σωτήρη,ας είναι ελαφρύ το χώμα της Πειραϊκής γής που θα σε σκεπάσει,και καλή αντάμωση με τον αγαπημένο σου γυιό που τόσο σε είχε πικράνει η πρώιμη και άδικη αποδημία του".

eep logo