Το Τουρκολίμανο αλλάζει!

tourkolimano erga 2

Οι παλιοί Πειραιώτες το λένε Τουρκολίμανο. Οι νεώτεροι Μικρολίμανο (έμπνευση Σκυλίτση, για να ξεχαστεί το κακόηχο αρχαϊκό λιμήν Μουνιχίας). Αλλά σε κάθε περίπτωση, μιλάμε για το πιο διάσημο σημείο του Πειραιά κι ένα από τα διασημότερα ολόκληρης της Ελλάδας.
Σημασία δεν έχει τώρα να αρχίσουμε να απαριθμούμε προσωπικότητες παγκοσμίου βεληνεκούς από τον χώρο της πολιτικής, της τέχνης και των επιχειρήσεων που επισκέφθηκαν κατά καιρούς το γραφικό αυτό λιμανάκι.

Μεγαλύτερη σημασία έχει ότι επιτέλους το Τουρκολίμανο αλλάζει όψη. Η σύμβαση με τον εργολάβο, έστω και με 6.5 μήνες καθυστέρηση, εγκρίθηκε από το Ελεγκτικό Συνέδριο, τα πρώτα πρωτόκολλα κατεδάφισης για τις πέργκολες έχουν αρχίσει να εκτελούνται και μέσα στον επόμενο χειμώνα το Τουρκολίμανο και η ευρύτερη περιοχή αλλάζει όψη. Με έξυπνες παρεμβάσεις για τους πολίτες, τους επισκέπτες και τους καταστηματάρχες.

tourkolimano erga 1

Στις φωτογραφίες του Portnet παίρνει κανείς μια ιδέα για το πόσο όμορφη θα είναι η θέα, χωρίς τις πέργκολες, αφού εκεί που αναπτύσσονται σήμερα, δίπλα ακριβώς στη θάλασσα, θα υπάρχει ελεύθερος χώρος για περίπατο, ο δρόμος παραπάνω από τον ΝΑΣ έως τον ΙΟΠ θα μονοδρομηθεί και θα είναι ήπιας κυκλοφορίας για τροφοδοσία και μεταφορά μόνο VIP πελατών, ενώ οι πέργκολες θα αναπτυχθούν εκεί που βρίσκεται το σημερινό πεζοδρόμιο και ένα μέρος του δόμου, κάτω από καλαίσθητες αρχιτεκτονικές προδιαγραφές.

Κάλλιο αργά, παρά ποτέ…

eep logo