Αστυνομικοί ή τραμπούκοι;

police kranh

Το ερώτημα του τίτλου έχει τεθεί με διάφορες μορφές και με διάφορες αφορμές κατ’ επανάληψη στο παρελθόν. Επανέρχεται με αφορμή την καταδρομική επιχείρηση αστυνομικών, που μετά τη συγκέντρωση πολιτών του Πειραιά που διαμαρτύρονταν για το δήθεν «λιμάνι στην Πειραϊκή» κατέστρεψαν πανό που είχαν αναρτηθεί, αλλά ακόμη και ένα χαρτόνι με ζωγραφιές παιδιών.

Σε μια ευνομούμενη αστική δημοκρατία, το δικαίωμα στην διαμαρτυρία είναι ιερό. Η συγκέντρωση των κατοίκων ούτε παράνομη ήταν, ούτε ενόχλησε τη δημόσια ασφάλεια. Η δε ανάρτηση των πανό, ορισμένα μάλιστα επί προσόψεων ιδιοκτησιών, επίσης δεν μπορεί να θεωρηθεί παράνομη ή ότι ενοχλεί. Η επιλογή να καθαιρεθούν αγγίζει τα όρια της αστυνομικής αυθαιρεσίας. Και η αδυναμία του Αστυνομικού Διευθυντή Πειραιά να δώσει εξηγήσεις για το ποιος έδωσε τη συγκεκριμένη διαταγή, κάνει τα πράγματα ακόμη χειρότερα, αφού αφήνει οσμές «παρακράτους».

ΥΓ.
Τα παραπάνω ισχύουν στο ακέραιο, ανεξαρτήτως του αν συμφωνεί ή διαφωνεί κανείς με την κίνηση των κατοίκων «Όχι Λιμάνι στην Πειραϊκή». Το Portnet έχει τοποθετηθεί εξ αρχής ευθέως υπέρ της ανάπτυξης της κρουαζιέρας και θεωρεί παραπειστικά τα επιχειρήματα της συγκεκριμένης κίνησης, αφού δεν μιλάμε για λιμάνι και οπωσδήποτε οι θέσεις των κρουαζιεροπλοίων που σχεδιάζονται δεν θα είναι στην Πειραϊκή και δεν θα εμποδίζουν τη θέα, παρά μόνο ελάχιστων διαμερισμάτων και μόνο προς την κατεύθυνση του Ικονίου. Τα ψεύδη της συγκεκριμένης κίνησης όμως δεν μπορούν να της αφαιρέσουν το δικαίωμα στην διαμαρτυρία.

ETEKA_Desktop

eep logo