Πρωτοχρονιά στο λιμάνι!

limani pyrotexnimata

Πρωτοχρονιά στο λιμάνι!

 

Κατά καιρούς κάποιοι το είχαν «ψιθυρίσει» σε κάποιες δημοτικές αρχές. «Αντί να στήνουμε αμφιβόλου αισθητικής και σπάταλα Πρωτοχρονιάτικα σόου στην πλατεία Κοραή, ας οργανώσουμε ένα μεγάλο πάρτυ στο λιμάνι. 

Μια χρονιά λοιπόν, επί Φασούλα κάποιος αν-εγκέφαλος, σκέφτηκε να οργανώσει ένα πάρτυ υποδοχής του Νέου Έτους δίπλα στη θάλασσα, πλην όμως όχι στο λιμάνι, αλλά στη Μαρίνα Ζέας. Το αποτέλεσμα ήταν ένα φιάσκο! 
Και όμως, από μόνο του το λιμάνι του Πειραιά αποτελεί ένα εκπληκτικό σκηνικό όπου με λίγη φαντασία και σοβαρή οργάνωση μπορεί να στηθεί ένα πάρτυ το οποίο θα αποτελεί σημείο αναφοράς κάθε χρόνο, και όχι μόνο για την πόλη.
Ήδη, μπροστά στον Πύργο, μια μεγαλύτερη παρέα στο ύψος της Β’ Μεραρχίας όπως κατεβαίνεις στο λιμάνι και όλη η γειτονιά του Χατζηκυριάκειου και της Καλλλίπολης στη βεράντα της Ζωοδόχου Πηγής και στο Λιοντάρι, υποδέχονται κάθε χρόνο το Νέο Έτος. Ειδικά στο τελευταίο σημείο, η θέα είναι εντυπωσιακή, ο κόσμος βλέπει τα πλοία που συναγωνίζονται ποιο θα μπει πρώτο στο λιμάνι το οποίο με την αλλαγή του χρόνου στεφανώνεται από πυροτεχνήματα των γύρω δήμων αλλά και φωτοβολίδες από τα πλοία που είναι αγκυροβολημένα στο λιμάνι ενώ ο ήχος από τοις σειρήνες τους δημιουργεί μια ανεπανάληπτη ατμόσφαιρα.
Η βάση λοιπόν υπάρχει. Λίγος επαγγελματισμός, μεράκι και έμπνευση χρειάζονται, ώστε να καθιερωθεί ένα Πρωτοχρονιάτικο πάρτυ στο λιμάνι, με τη φιλοδοξία να συμβάλλει στη διαμόρφωση μιας σύγχρονης ταυτότητας για την πόλη. Ιδού πεδίον δόξης λαμπρόν για τη Δημοτική Αρχή Μώραλη!

Νότης Ανανιάδης

Pin It