Πρώτη φορά Υδραίος !

kehagioglou fridas

Πρώτη φορά Υδραίος !

Ο εικονιζόμενος Υδραίος Λευτέρης Κεχαγιόγλου είναι γνωστός ως πρόεδρος του Δικτύου Μικρών Νησιών με σημαντική δουλειά στη διακτύωση των μικρών νησιών της χώρας με Ευρωπαϊκά κέντρα αποφάσεων και εξεύρεση προγραμμάτων για την χρηματοδότηση ζωτικής σημασίας έργων για τη νησιωτική Ελλάδα.
Λιγότερο γνωστό είναι ότι είναι υπεύθυνος του τομέα Νησιωτικής Πολιτικής του Ποταμιού, αλλά και του τομέα Αυτοδιοίκησης του κινήματος του Σταύρου Θεοδωράκη. Ελάχιστα γνωστό, αφού ανακοινώθηκε μόλις μέσα στο Σαββατοκύριακο, είναι πως θα είναι και υποψήφιος βουλευτής με Το Ποτάμι στην Α’ Πειραιά και Νήσων.
Κι εκείνο που δεν είναι καθόλου γνωστό είναι ότι, όπως πληροφορείται το Portnet εάν εκλεγεί ( θεωρητικά στόχος εφικτός για Το Ποτάμι η εκλογή ενός βουλευτή στην Α’ Πειραιά), θα είναι η πρώτη φορά μετά από 100 χρόνια που η Ύδρα θα στείλει βουλευτή στην εθνική αντιπροσωπεία. Εντυπωσιακό αν σκεφτεί κανείς ότι το ιστορικό μικρό νησί του Σαρωνικού έχει αναδείξει τρεις πρωθυπουργούς της χώρας τα πρώτα 70 χρόνια της σύγχρονης μετεπαναστατικής Ελλάδας, ενώ στην πορεία η παρέμβαση του μειώθηκε εντυπωσιακά. Μια θετική αρχικά παράδοση, μια αρνητική στη συνέχεια.
Αλλά, αν «παράδοση είναι να δημιουργείς εκ του μηδενός», όπως έλεγε κάποτε ο Διονύσης Σαββόπουλος, ίσως είναι ευκαιρία για τον Λευτέρη Κεχαγιόγλου η δημιουργία μιας νέας παράδοσης για το νησί του και τον Σαρωνικό. Άλλωστε οι Υδραίοι (μαζί με τους Χιώτες) ήταν οι πρώτοι οικιστές του σύγχρονου Πειραιά, Πειραιώτες, δηλαδή, λογίζονται κι αυτοί.

Pin It