Οι «αγωνιστές» της Καθαριότητας!

apolymansh stash 2

Μπορεί οι γιατροί, ιδίως στα δημόσια νοσοκομεία, να είναι οι «ήρωες» της εποχής, καθώς βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της μάχης κατά του κορωνοϊού, υπάρχουν όμως κι άλλοι εργαζόμενοι σε κρίσιμους τομείς που δίνουν μια λιγότερο γνωστή, αλλά πάντοτε καθοριστική μάχη.

Μιλάμε για τους εργαζόμενους στην Καθαριότητα των δήμων, ίσως διαχρονικά τον πιο δύσκολο τομέα της λειτουργίας τους, που δεν χρειάζεται φυσικά να εξηγήσει κανείς γιατί στις σημερινές συνθήκες η εργασία τους είναι εξαιρετικά κρίσιμη.

apolymansh stash

Ίσως από τις ελάχιστες δουλειές που δεν μπορούν να υποστηριχθούν πλήρως από την σύγχρονη τεχνολογία κι οπωσδήποτε δεν μπορεί να εκτελεστεί με τηλε-εργασία. Αξίζουν λοιπόν τον σεβασμό μας οι εργαζόμενοι στην Καθαριότητα των δήμων. Αλλά αξίζουν και με το παραπάνω την βοήθεια μας. Πως; Μα ακολουθώντας ως πολίτες ορισμένες απλές οδηγίες που θα κάνουν την δουλειά τους λίγο πιο εύκολη, σημαντικά πιο αποτελεσματική και θα μας βοηθήσουν να αισθανθούμε πολύ πιο ασφαλείς μέσα σε μια καθαρή πολη.

kathariothta dhmos peiraia

Ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας του δήμου Πειραιά, Παναγιώτης Ρέππας κωδικοποίησε ορισμένες απλές οδηγίες που πρέπει να ακολουθήσουμε τουλάχιστον για τις επόμενες 15 ημέρες:
☑Δεν αποθέτουμε ογκώδη αντικείμενα και μπάζα έξω από τα σπίτια μας, στα πεζοδρόμια και στους δρόμους του Δήμου.
☑Κατεβάζουμε τα απορρίμματα το βράδυ μέσα σε καλά δεμένες σακούλες και τις τοποθετούμε μέσα στους κάδους, φροντίζοντας αυτοί να παραμένουν κλειστοί.
☑Δεν πετάμε απορρίμματα σε ήδη γεμάτους κάδους, ούτε τα εναποθέτουμε έξω από αυτούς.
☑Δεν προχωράμε σε κλάδεμα δέντρων

Ας λειτουργήσουμε, λοιπό, ως υπεύθυνοι πολίτες.
Το χρωστάμε στους εργαζόμενους στην Καθαριότητα, στην πόλη και τους εαυτούς μας!

Pin It

menoumespiti