«Διπλές γραμμές»!

belavilas mikrofona

Η συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο Πειραιά την Δευτέρα το απόγευμα αποκάλυψε ορισμένες «διπλές γραμμές» σε κάποιες δημοτικές παρατάξεις. Για παράδειγμα στον συνδυασμό «Μας Ενώνει ο Πειραιάς» η διαφοροποίηση του επικεφαλής του Νίκου Μπελαβίλα από την παλαιότερη δημοτική του σύμβουλο Μαρία Σταθάκη, σχετικά με την παραίτηση του πρώην Καλλιτεχνικού διευθυντή του Δημοτικού Θεάτρου Ν. Διαμαντή ήταν μεν «ελαφρά» , αλλά εμφανέστατη.
Ο μεν Ν. Μπελαβίλας επικεντρώθηκε στο «μετά», στην μελλοντική λειτουργία του Θεάτρου, καταθέτοντας μάλιστα και σχετική πρόταση για την θεσμική του προστασία, που βρήκε μεν σύμφωνο τον δήμαρχο, αλλά προσκρούει στο υφιστάμενο νομικό πλαίσιο και δεν μπορεί να υλοποιηθεί.
Η Μαρία Σταθάκη από την πλευρά της επέμενε στα της παραίτησης του Νίκου Διαμαντή, επιμένοντας να ζητεί εξηγήσεις από τον δήμαρχο Γιάννη Μώραλη και τον πρόεδρο του ΟΠΑΝ Ι. Βουράκη γιατί την έκαναν… αποδεκτή.

Την πρόσκληση πάντως δεν άφησε αναπάντητη ο Γιάννης Μώραλης που δέχθηκε να προσκληθεί ο Ν. Διαμαντής να εξηγήσει τους λόγους της παραίτησης του, αλλά ανέφερε επίσης ότι υπάρχουν μηνύματα και mails του Ν. Διαμαντή ρωτώντας, με νόημα, αν όντως θέλει ο ίδιος ή ο συνδυασμός του Ν. Μπελαβίλα να δοθούν στην δημοσιότητα. Για να παρέμβει εκ νέου ο επικεφαλής του συνδυασμού «Πειραιάς για Όλους» ζητώντας να κλείσει η συζήτηση.

ΥΓ
Οι αναγνώστες του Portnet πάντως ήταν προφανώς υποψιασμένοι για αυτή την διαφοροποίηση, ήδη από ρεπορτάζ μας που επεσήμαινε το παράδοξο να εκδίδονται δύο ανακοινώσεις για το ίδιο θέμα, μία από τον επικεφαλής Ν. Μπελαβίλα και μία από τις δημοτικές συμβούλους Μ. Σταθάκη και Β. Μελά. Τότε είχαμε κάνει λόγο για «ελαφρά διαφοροποίηση» και μάλιστα σχολίασε στο διαδίκτυο εν είδει αστεϊσμού ο Ν. Μπελαβίλας ότι «διεισδύσαμε (για άλλη μια φορά) στο μυαλό τους». Ε, δεν διεισδύσαμε σε κανένα μυαλό κανενός, καταγράψαμε τα πράγματα – και μάλιστα διακριτικά- και μέσα σε λίγες μέρες δικαιωθήκαμε.

eep logo