Αντί Δρίτσας, Γκερλές…

gkerles dritsas

Το δεύτερο «αντίο» στην τοπική αυτοδιοίκηση και το Δήμο Πειραιά έδωσε τη Δευτέρα το βράδυ ο Θοδωρής Δρίτσας παραχωρώντας τη θέση του δημοτικού συμβούλου στον εικονιζόμενο μαζί του πρώτο επιλαχόντα του συνδυασμού του Δ.Γκερλέ. Υποψήφιος δήμαρχος (και) στις περσινές δημοτικές εκλογές ο Θ.Δρίτσας επανεκλέχτηκε βουλευτής, μάλιστα ο πρώτος σε ψήφους βουλευτής Πειραιά και ορίστηκε υπουργός Ναυτιλίας μετά τις εκλογές του Ιανουαρίου. Μοιραία, δεν μπορούσε να ανταποκριθεί στους πολλαπλούς αυτούς δημόσιους ρόλους και αφού άφησε να περάσει ένα εύλογο χρονικό διάστημα, παραιτήθηκε.
Είναι η δεύτερη φορά που αποχωρεί από την τοπική αυτοδιοίκηση, αφού λίγο μετά την εκλογή του για πρώτη φορά στη Βουλή, ομοίως είχε παραιτηθεί από δημοτικός σύμβουλος Πειραιά, ενώ τότε μια σειρά διαδοχικών παραιτήσεων δημοτικών συμβούλων του Λιμανιού της Αγωνίας οδήγησαν τελικά στην αναδιαμόρφωση του χάρτη του πολιτικού προσωπικού που εκπροσωπεί τον ΣΥΡΙΖΑ σε δημοτικό επίπεδο.
Πλέον - και με βάση όλα τα παραπάνω – τον Θ.Δρίτσα διαδέχεται ένα έμπειρο στέλεχος, ο Δημήτρης Γκερλές που έχει μακρά πορεία στο Δήμο Πειραιά ως Δημοτικός Σύμβουλος, Αντιδήμαρχος και Αναπληρωτής Δήμαρχος, πάντα με παρατάξεις που στήριζε το ΠΑΣΟΚ. Ως εκ τούτου, ο βαθμός «ώσμωσής» του με την αντιπολιτευτική ρητορική του Λιμανιού της Αγωνίας και η εν γένει στάση του Δημήτρη Γκερλέ απέναντι στη δημοτική αρχή Μώραλη αναμένεται να έχει ιδιαίτερο πολιτικό ενδιαφέρον.
Σε κάθε περίπτωση, ο ήπιος και συναινετικός λόγος του Θοδωρή Δρίτσα θα λείψει (ήδη λείπει) από το Δημοτικό Συμβούλιο Πειραιά.

eep logo