«Δεν βρίσκουμε τεχνίτες»

zoupis mihalaros

Η παρουσίαση της έρευνας της Opinion Poll στο ΒΕΠ (βασικά στοιχεία της οποίας είχε πρωτοπαρουσιάσει το Portnet) επιβεβαίωσε, εκτός των άλλων, ένα εντυπωσιακό εύρημα. Η μεγάλη πλειοψηφία των μικρομεσαίων μελών του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Πειραιά, που αριθμεί περισσότερα από 800 μέλη, ακόμα και μέσα στην κρίση ήθελε να προχωρήσει σε προσλήψεις εξειδικευμένου προσωπικού, αλλά δεν εύρισκε τεχνίτες!

Ουσιαστικά, ο πολιτικός υπεύθυνος της Opinion Poll Ζαχαρίας Ζούπης (αριστερά) επιβεβαίωσε αυτό που από την εμπειρία του σε δραματικούς τόνους περιέγραψε ο Πρόεδρος του ΒΕΠ, Ανδριανός Μιχάλαρος (όρθιος στη φωτό). Η συντριπτική πλειοψηφία των νέων, ακόμα και μπροστά στο φάσμα μιας σίγουρης ανεργίας, επιλέγει δουλειές του ποδαριού, όπως κούριερ ή σερβιτόρος, αντί να εξειδικευτεί σε μα τέχνη που θα του αποδώσει σίγουρο και καλό εισόδημα.

Η συζήτηση για τους λόγους που επικρατεί αυτή η αντίληψη στην ελληνική κοινωνία, αλλά και την οικογένεια από όπου ξεκινάει, είναι φυσικά μεγάλη. Αλλά πρέπει να γίνει…

eep logo