Μια μικρή ιστορία για τα Μέθανα

savvas athanasiou

Ο εικονιζόμενος Σάββας Αθανασίου, εκτός από γνωστός και καταξιωμένος ναυτιλιακός συντάκτης, είναι και συνειδητός , αλλά και ενεργός πολίτης Μεθάνων, όπου κυρίως ζει, μετά την συνταξιοδότηση του. Επί σειρά ετών δημοτικός σύμβουλος και υποψήφιος δήμαρχος Μεθάνων έχει καταθέσει κατ΄ επανάληψη ρεαλιστικές προτάσεις για την ανάδειξη του τόπου κι έχει ασκήσει κριτική για πολιτικές (κεντρικές και αυτοδιοικητικές) που ευθύνονται για την καθυστέρηση του.
Από την προσωπική του σελίδα στο facebook αλιεύσαμε μια μικρή – και πικρή- ιστορία για τέτοιες πολιτικές που ευθύνονται για το γεγονός ότι τα Μέθανα, σε αντίθεση με τα γειτονικά νησιά του Σαρωνικού, χάνουν μια σειρά ευκαιρίες. Αξίζει να την διαβάσει κανείς.

«Στην περίοδο της Χούντας επισκέφθηκε ο πραξικοπηματίας Στυλιανός Παττακός, τα Μέθανα. Ζήτησε από τον τότε δήμαρχο Θεόδωρο Μπαλόπουλο να συναινέσει στη μεταφορά των Μεθάνων στην Αργολίδα. Τότε, ο αείμνηστος Θ. Μπαλόπουλος παραιτήθηκε σε ένδειξη διαμαρτυρίας παρουσία κόσμου στον προβλήτα των Μεθάνων.
Σήμερα, έχουμε - όπως αναφέρουν ιστοσελίδες της Αργολίδας - τον σημερινό δήμαρχο να ζητεί την ένταξη του Δήμου Τροιζηνίας - Μεθάνων στην Αργολίδα.
Την ίδια ώρα, ο Δήμος Πόρου απαιτεί ένα χρηματικό ποσό για την διαχείριση του Βιολογικού Καθαρισμού Λυμάτων, διεκδικεί τα έσοδα από τις Ανεμογεννήτριες, με το επιχείρημα ότι οι Ανεμογεννήτριες είναι εγκατεστημένες στα γεωγραφικά όρια του Δήμου Πόρου, παραμένουν κλειστές, για τέταρτη χρονιά, οι εγκαταστάσεις των Ιαματικών Πηγών Μεθάνων, υπολειτουργεί ο Δενδροκομικός Σταθμός, είναι ανεκμετάλλευτα τα κρατικά ακίνητα, όπως η Κατασκήνωση του Γαλατά, η λίμνη της Ψήφτας και άλλα, δεν έχουμε επαρκείς θαλάσσιες και χερσαίες συγκοινωνίες, αλλοιώνεται η φυσιογνωμία του κάμπου, μειώνεται ο πληθυσμός, συρρικνώνεται ο τουρισμός, ο Πόρος, η Ύδρα, οι Σπέτσες έχουν σημαντική ανάκαμψη και εκείνος τρέχει στην Αργολίδα έχοντας ως πρότυπο την Πελεή και το Ράδο.
Αντί ο Σπ. Πολλάλης να διεκδικήσει εργαλεία ανάπτυξης και διόρθωση όλων των νομικών στρεβλώσεων που εμποδίζουν αναπτυξιακές πρωτοβουλίες στην περιοχή, επιχειρεί ακροβατισμούς που το μόνο που κάνουν είναι να αλλοιώνουν τις πολιτιστικές και ιστορικές μνήμες αυτού του τόπου».

 

Pin It