Οι πρώτες γκρίνιες…

markopoulos dimitris vouli

Είναι γνωστό ότι οι βουλευτές δεν τρέφουν πάντα τα καλύτερα αισθήματα για τους εξωκοινοβουλευτικούς υπουργούς. Ιδίως δε, αν δεν προέρχονται από τον ίδιο κομματικό χώρο. Σε ένα βαθμό, αυτό είναι λογικό, αφού επικρατεί η σκέψη ότι «εμείς (οι βουλευτές) δώσαμε τη μάχη του σταυρού και φέραμε ψήφους στο κόμμα για να εμφανιστούν κάποιοι «άκαπνοι» που γίνονται υπουργοί».

Στην κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, με αρκετούς εξωκοινοβουλευτικούς υπουργούς, κάποιοι εκ των οποίων μάλιστα δεν είναι μέλη της ΝΔ, ήταν θέμα χρόνου να εμφανιστούν οι πρώτες γκρίνιες. Την αφορμή έδωσε η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη, που πραγματοποίησε επίσκεψη στη Λάρισα χωρίς να ενημερώσεις τους τοπικούς βουλευτές, αλλά και σύσκεψη για τα 2500 χρόνια από τη Ναυμαχία της Σαλαμίνας, χωρίς να προσκαλέσει κανέναν βουλευτή της Α΄ ή της Β΄ Πειραιά, καθώς στα νερά της περιοχής τους έγινε η ιστορική Ναυμαχία.

Το γεγονός ότι στη Λάρισα βουλευτής της ΝΔ είναι ο Μάξιμος Χαρακόπουλος και στη Β΄ Πειραιά – εκτός των άλλων – ο Δημήτρης Μαρκόπουλος, δημοσιογράφοι και οι δυο, ίσως εξηγεί το ότι δεν «συγκρατήθηκαν» και δημοσιοποίησαν την δυσφορία τους, χτυπώντας ένα «καμπανάκι» προς το Μέγαρο Μαξίμου. Η ανάρτηση του Δημήτρη Μαρκόπουλου είναι χαρακτηριστική:

«Συμβουλή προς την εξαιρετική εξωκοινοβουλευτική υπουργό κυρία Μενδώνη. Εκτός από τη Λάρισα που δεν ενημέρωσε τον Μάξιμο Χαρακόπουλο κι άλλους βουλευτές για την επίσκεψη της, καλό θα ήταν να ενημέρωνε κι εμάς της Β’ Πειραιά στην απροειδοποίητη επίσκεψη της στο νησί της Σαλαμίνας. Εκτός του ότι θα μάθει πολλά για τον αγώνα που δώσαμε να βγει η ΝΔ πρώτη κι αυτοδύναμη (άρα και να γίνει η ίδια υπουργός), θα της δείχναμε και τις ομορφιές του νησιού. Κυρία υπουργέ είμαστε δίπλα σας. Αν φυσικά το θέλετε»

eep logo