Οι συμμαθητές του Καλογεράκου…

liberty 211019

Ο Κυριάκος Καλογεράκος, ο Κούλης για του φίλους του, δεν ήταν μόνο ένας από τους καλύτερους γιατρός της γενιάς του. Ήταν και η «καρδιά» μιας μεγάλης Πειραιώτικης παρέας. Έτσι, στο «ύστατο χαίρε» στον Άγιο Σπυρίδωνα τη Δευτέρα το απόγευμα, δεν βρέθηκαν μόνο πολιτικοί από όλο το φάσμα, επιστήμονες και απλοί άνθρωποι του μόχθου, φίλοι του.
Ήταν εκεί και οι κολλητοί του, που κλαίγοντας αγκάλιαζε ο ένας τον άλλον, θυμόντουσαν τα παιδικά τους χρόνια, στην Πειραϊκή, την Φρεαττύδα, τη πλατεία Αλεξάνδρας, την Καστέλα κι έλεγαν ότι έχασαν το καλύτερο «10άρι». Γιατί ήταν πολύ καλός μπαλαδόρος, εκτός των άλλων, ο Κούλης.

Αργότερα, μετά και τον συγκλονιστικό επικήδειο του γιου του, μια παρέα συνομήλικων-συμμαθητών του συναντήθηκε στην Τερψιθέα. Ήταν εκεί ο πρώην υπουργός Γιώργος Κατρούγκαλος, ο γνωστός δικηγόρος Κώστας Δάλτας, οι εκπαιδευτικοί Χάρης Καραμπότσιος και Αθηνά Καλλιντεράκη και ο δικός μας Νότης Ανανιάδης.

Το γεγονός ότι η απώλεια του Κούλη- Κυριάκου Καλογεράκου – συγκέντρωσε και συμπύκνωσε τη θλίψη μιας γενιάς καταδεικνύει πόσο έντονη ήταν η παρουσία του και πόσο μεγάλη η απώλειά του…

Pin It

eep logo