Το στοίχημα των απορριμμάτων

reppas moralis ioakeimidis

Έχουν περάσει χρόνια από τότε που βγάζαμε «δήμαρχο για τα σκουπίδια». Η Τοπική Αυτοδιοίκηση διεκδίκησε και θεσμικά κατοχύρωσε έναν ευρύτερο ρόλο για θέματα ανάπτυξης των πόλεων.

Τα σκουπίδια όμως, όχι μόνο η αποκομιδή αλλά και η διαχείριση των απορριμμάτων, παραμένουν ένα μείζονος σημασίας πρόβλημα. Το οποίο ξεπερνά εξ αντικειμένου τα όρια των δήμων και βεβαίως αφορά όλους, ανεξαρτήτως πολιτικής ή κομματικής προέλευσης ή αναφοράς. Έτσι, η πρωτοβουλία της Περιφέρειας Αττικής να διοργανώσει ένα workshop για τους δήμους με θέμα την διαχείριση των απορριμμάτων κρίνεται απόλυτα θετική.

Και ακούγεται απόλυτα εύλογη η δήλωση του νέου Αντιδημάρχου Καθαριότητας & Ανακύκλωσης του Δήμου Πειραιά, Παναγιώτη Ρέππα, σύμφωνα με την οποία, «Εδώ και χρόνια, η μόνη διαχείριση που γίνεται στην Αττική, είναι η ταφή ανεπεξέργαστων απορριμμάτων στην μεγαλύτερη χωματερή της Ευρώπης, η δυνατότητα της οποίας να δεχθεί κι άλλες ποσότητες απορριμμάτων εξαντλείται.
Η Περιφέρεια και οι δήμοι της Αττικής, δεν έχουμε άλλο χρόνο για χάσιμο. Πρέπει άμεσα να αναλάβουμε δράση, να κινητοποιηθούμε και να προωθήσουμε λύσεις»!

Στη φωτογραφία από αριστερά: ο Γενικός Γραμματέας Διαχείρισης Αποβλήτων Μανώλης Γραφάκος, ο Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης, ο Γενικός Γραματέας του Δήμου Πειραιά Βασίλης Ταταρόπουλος, ο Αντιδήμαρχος Πάνος Ρέππας και ο Δήμαρχος Νίκαιας-Ρέντη Γιώργος Ιωακειμίδης.

eep logo