Δήμος Πειραιά: Ο Αβραμίδης Πρόεδρος – Η σειρά των Αντιδημάρχων

AVRAMIDIS

Όπως είχε γράψει το Portnet από την περασμένη εβδομάδα, ο Τάκης Αβραμίδης εκλέχτηκε Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Πειραιά. Ο έμπειρος αυτοδιοικητικός (εκλέγεται εδώ και 25 χρόνια) συγκέντρωσε, εκτός από τις ψήφους της πλειοψηφίας και τις θετικές ψήφους της μείζονος μειοψηφίας (παράταξη Βλαχάκου).

Κατά την διαδικασία των δημαιρεσιών την Κυριακή το μεσημέρι σημειώθηκαν πάντως ορισμένα περιστατικά, τα οποία εμπίπτουν στην κατηγορία της μικροπολιτικής. Πχ. καταγγελία και αποχώρηση του Θ.Διαβολάκη για την παρουσία δύο συμβούλων της Χρυσής Αυγής (που δυστυχώς πάντως έχουν εκλεγεί), διαμαρτυρία του Λιμανιού της Αγωνίας για τις μετεκλογικές ρυθμίσεις του υπ.Εσωτερικών αναφορικά με την «κυβερνησιμότητα των Δήμων» (χάρη στις οποίες όμως εξέλεξαν σύμβουλό τους στη θέση του Γραμματέα) ή ένα λάθος τους στη σταυροδοσία για την εκλογή των μελών της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής, που «διορθώθηκε» μετά από κλήρωση, χάρη στην παρέμβαση του νέου Προέδρου του Σώματος, το οποίο νωρίτερα δεν ψήφισαν…

Το ενδιαφέρον πλέον στρέφεται στον ορισμό των Αντιδημάρχων και την στελέχωση των Οργανισμών και των Δημοτικών Επιχειρήσεων. Και πιο συγκεκριμένα, στο «μίγμα» νεοεκλεγέντων και παλαιότερων δημοτικών συμβούλων στο οποίο θα καταλήξει ο δήμαρχος Γιάννης Μώραλης τις επόμενες ημέρες.

eep logo