«Πληρωμένη» απάντηση

vourakis 2

Σε μια ιδιόμορφη «βεντέτα» φαίνεται να εξελίσσεται η κόντρα του Εμπορικού Συλλόγου Πειραιά με τον Ιωσήφ Βουράκη. Ως γνωστόν ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος και υπ. δήμαρχος στις περσινές εκλογές σε μία ανάρτηση του στο facebook υποστήριξε ότι δήμος και ΕΣΠ δεν έχουν κάνει τίποτε για να μένουν οι τουρίστες της κρουαζιέρας στον Πειραιά.
Πρότεινε δε την απομάκρυνση των «κίτρινων» και «κόκκινων» λεωφορείων από τον χώρο του ΟΛΠ και την στάθμευση τους αλλού (π.χ. στο Πασαλιμάνι) ώστε να κάνουν «υποχρεωτικά» βόλτα στο κέντρο της πόλης οι τουρίστες που τα χρησιμοποιούν για να ανέβουν στην Αθήνα. Ο ΕΣΠ απάντησε με αιχμηρά σχόλια. Κι ο Ιωσήφ Βουράκης (που άλλωστε τόσο ο ίδιος όσο και ο αείμνηστος πατέρας του Βασίλης ασχολείται δεκαετίες με το εμπόριο στην πόλη) «σήκωσε το γάντι» και απάντησε ως εξής:

«Αγαπητοί κύριοι και σεβαστοί συνάδελφοι,
Επ΄ αφορμής των τοποθετήσεων μου αναφορικά με τα θέματα της κρουαζιέρας στον Πειραιά έτυχα μιας επίσημης αλλά και μίας δεύτερης ανεπίσημης-προσωπικής απαντητικής επιστολής από τον Εμπορικό Σύλλογο.
Ευθύς εξαρχής θα ήθελα να σας ξεκαθαρίσω ότι ως Πειραιώτης και ως ενεργό μέλος του εμπορικού κόσμου του Πειραιά αλλά και της τοπικής μας κοινωνίας επ’ ουδενί δεν θα έλεγα κάτι που θα έθιγε την αγαπημένη μας πόλη.
Επιπλέον, σε καμία των περιπτώσεων δεν θα λοιδορούσα αλλά ούτε και θα έκρινα προκαταβολικά και κακόβουλα τις όποιες προσπάθειες για ανάπτυξη τόσο στον τομέα της κρουαζιέρας όσο και σε οποιονδήποτε άλλο.
Άλλωστε, θεωρώ ότι κοινός μας στόχος είναι η ανάπτυξη του Πειραιά και όχι η εξυπηρέτηση προσωπικών συμφερόντων.
Γνωρίζοντας όλοι σας την διαδρομή μου, θεωρώ προσωπική προσβολή την έμμεση, πλην σαφή μομφή ότι η τοποθέτηση μου είχε ως ελατήριο μικροκομματικά συμφέροντα (καθώς μου επιτρέπετε -όπως αναφέρετε- να ασκώ κριτική στην Δημοτική Αρχή ως αντιπολίτευση !!!) . Ως επικεφαλής της παράταξης «Πειραιάς Νέα Αρχή» αγωνίζομαι για ένα καλύτερο Πειραιά όντας δίπλα στους πολίτες και τα προβλήματα τους και όχι από την άνεση των γραφείων του Δήμου.
Εγώ και η οικογένεια μου δραστηριοποιούμαστε πολλές δεκαετίες επαγγελματικά στον Πειραιά και στηρίζουμε την τοπική αγορά. Συνεπώς δεν πρόκειται να δεχτώ το παραμικρό από όψιμους Πειραιώτες και αυτοανακυρηχθέντες σωτήρες.
Δια της παρούσης, λοιπόν, σας επιστρέφω όλους τους χαρακτηρισμούς και σας απαντώ σχετικά με τις ενέργειες που έχουν γίνει ήδη , ότι τα πάντα κρίνονται εκ του αποτελέσματος και δυστυχώς… «το ταμείο είναι μείον…»!
Όσον αφορά στην συμμετοχή σας στη Διαβούλευση του Δήμου για την τουριστική ανάπτυξη θα σας απαντήσω με μια λαϊκή ρήση… «εδώ καράβια χάνονται, βαρκούλες αρμενίζουν»… Αν περιμένουμε για να εκμεταλλευτούμε τα κέρδη της κρουαζιέρας να δημιουργήσουμε χώρους στάθμευσης, να κατασκευάσουμε συνεδριακό κέντρο και να αναβαθμίσουμε το εμπορικό κέντρο σύμφωνα με τα πρότυπα των βιοκλιματικών πόλεων ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΣΠΡΑΞΟΥΝ ΟΥΤΕ ΤΑ ΔΙΣΕΓΓΟΝΑ ΜΑΣ!
Εδώ, λοιπόν, χρειάζονται άμεσες και ριζοσπαστικές λύσεις που θα φέρουν αποτέλεσμα «χθες», αρκεί βέβαια, να αναλάβουν κάποιοι το όποιο «κόστος» και να αποφασίσουν να «σπάσουν αυγά»!
Τα όσα έχουν προταθεί από τον Εμπορικό Σύλλογο δε μπορούμε να τα απαξιώσουμε ωστόσο από την περίοδο της προεδρίας του κυρίου Ζησιμάτου (κατά την οποία υλοποιηθήκαν τα περισσότερα εξ αυτών) μέχρι και σήμερα έχει κυλήσει πολύ νερό στο αυλάκι και θα πρέπει να είμαστε και σύγχρονοι!
Και εμείς δυστυχώς είμαστε ξεπερασμένοι!
Τα πράγματα είναι απλά ( ευκαιριακά κατ’ εσάς)… Κατάργηση της αφετηρίας των διώροφων τουριστικών λεωφορείων που παίρνουν τους τουρίστες και τους μεταφέρουν στην Αθήνα μέσα από τον ΟΛΠ!!
Ας αφήσουμε , έστω και για λίγο , τους τουρίστες να απολαύσουν την πανέμορφη πόλη μας».
Να δούμε αν η «βεντέτα» θα έχει συνέχεια…

ETEKA_Desktop

eep logo