«Νταμπλ» Μαρκόπουλου!

markopoulos dimitris talking

Μετά τον Πρόεδρο, ο Γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ!
Ο λόγος για τον βουλευτή της ΝΔ στη Β΄ Πειραιά Δημήτρη Μαρκόπουλο, ο οποίος, μετά την αντιπαράθεση που είχε στην ολομέλεια με τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ και αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα, στις αρχές Αυγούστου, την Πέμπτη είχε νέα κόντρα με τον Γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνο Σκουρλέτη.

Η αφορμή δόθηκε κατά τη συζήτηση στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής που εξετάζει την κατάσταση της ΔΕΗ, για την ασφυκτική οικονομική κατάσταση της οποίας πιθανότατα θα συσταθεί εξεταστική επιτροπή. Ο Δημήτρης Μαρκόπουλος κατά την τοποθέτησή του σημείωσε πως δεν υπάρχει ούτε ένα έγγραφο των κατά καιρούς αρμοδίων υπουργών του ΣΥΡΙΖΑ, μεταξύ των οποίων και ο Πάνος Σκουρλέτης, που να προειδοποιεί για την αρνητική πορεία της εταιρείας.
Το αποτέλεσμα ήταν, ο μεν Γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ να κατηγορήσει τον βουλευτή Πειραιά για «εκτέλεση συμβολαίων», κάτι που, όπως υποστήριξε, έκανε και ως δημοσιογράφος. Ο δε Δ. Μαρκόπουλος να «σηκώσει το γάντι», να θυμίσει ότι ο ίδιος ήταν εργαζόμενος, βραβευμένος δημοσιογράφος, πριν εκλεγεί βουλευτής και να καλέσει τον Πάνο Σκουρλέτη να παρουσιάσει το βιογραφικό του για να μάθουν οι πολίτες αν εργαζόταν πουθενά πριν αναλάβει τη διοίκηση ενός κρίσιμου τομέα της χώρας. «Είμαι πρώτος βουλευτής της Β΄ Πειραιά, θα σέβεσαι», του είπε χαρακτηριστικά.

Μάλιστα, ο Δημήτρης Μαρκόπουλος θα συνεχίσει την αντιπαράθεση καταθέτοντας αγωγή κατά του Πάνου Σκουρλέτη για συκοφαντική δυσφήμιση σε σχέση με όσα υποστήριξε περί δήθεν «εκτέλεση συμβολαίων».

Πέραν πάντως του γεγονότος ότι ο Πάνος Σκουρλέτης επί της ουσίας δεν απάντησε στη μομφή που του απευθύνθηκε, ότι δηλαδή ως αρμόδιος υπουργός δεν προειδοποίησε ποτέ για την επικίνδυνη πορεία που ακολουθούσαν τα οικονομικά της ΔΕΗ, το ζήτημα είναι ότι πολιτικά κερδισμένος βγαίνει για άλλη μια φορά ο βουλευτής Πειραιά Δημήτρης Μαρκόπουλος. Καθώς δεν είναι μικρό επίτευγμα ένας νεοεκλεγείς βουλευτής να μπλέκεται μέσα σε τρεις εβδομάδες σε δημόσια αντιπαράθεση με τον επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης και τον θεωρητικά νούμερο δύο του κόμματος αυτού και μάλιστα σε επίπεδο εντυπώσεων να βγαίνει και τις δυο φορές κερδισμένος.

Είναι αυτό που ήδη λένε στο λιμάνι, ότι δηλαδή, «ο Μάρκόπουλος έκανε νταμπλ»!

eep logo