Πριν της «Φλώρας το Βεράνι»...

tis floras to verani

Ανεβαίνοντας της Αντωνίου Θεοχάρη, από την Πηγάδα προς την Καλλίπολη, λίγο πριν τον Άγιο Νείλο, στο αριστερό σου χέρι συναντάς το σύγχρονο μουσικό μεζεδοπωλείο «της Φλώρας το Βεράνι». Η Αντωνίου Θεοχάρη ήταν γνωστή για τις πολλές ταβέρνες και τα καφενεία της.

Σε αυτό ακριβώς το σημείο που βρίσκεται σήμερα «της Φλώρας το Βεράνι» μέχρι πριν 20 χρόνια περίπου λειτουργούσε το κλασικό καφενείο «Η Δωδεκάνησος». Ήταν ένα καφενείο στο οποίο σύχναζαν κυρίως Δωδεκανήσιοι, όπως λέει και το όνομά του, ιδιαίτερα δε Καρπάθιοι, που άλλωστε είχαν εποικίσει την ευρύτερη περιοχή μαζικά (εξ ου και πλατεία Καρπάθου, οδός Καρπάθου, αλλά και Καρπάθικο σχολείο στην Καλλίπολη και το Χατζηκυριάκειο).

Το καφενείο «Η Δωδεκάνησος» λοιπόν, που ήταν λίγο πριν το καφενείο του πατέρα του Δημήτρη Παπαμιχαήλ, ανήκε στον Γ.Γεραπετρίτη, θείο του σημερινού υπουργού Επικρατείας!

Για να επιβεβαιωθούν ίσως και έτσι όσοι υποστηρίζουν ότι ο Πειραιάς δεν έχει μόνο 14 βουλευτές (οκτώ στην Β’ και έξι στην Α’ Πειραιά), έχει και δυο μέλη της κυβέρνησης, τον ούτως ή άλλως γέννημα – θρέμμα Πειραιώτη υπουργός Εσωτερικών Τάκη Θεοδωρικάκο, αλλά και τον υπουργό Επικρατείας, μεγαλωμένο στον Πειραιά, Γιώργο Γεραπετρίτη.