Από το Σικάγο στη Φρεαττύδα!

Kristen Gengenbacher

Ότι ο «μικρός» συνοικιακός Πορφύρας έχει ξεπεράσει τα σύνορα της γειτονιάς του, της Φρεαττύδας, κυρίως στο βόλεϊ γυναικών, είναι γνωστό.

Με το αδιάκοπο τρέξιμο του συναδέλφου Νίκου Δελαγραμμάτικα που έχει αναλάβει το τμήμα, τη στήριξη μικρομεσαίων επιχειρηματιών του Πειραιά και την αγάπη πολλών «ανώνυμων» φιλάθλων που έχουν κάνει τον Πορφύρα μια οικογένεια, η ομάδα μετά την άνοδό της στην Α1 Κατηγορία Γυναικών, βγήκε στην Ευρώπη!
Μάλιστα, ατυχώς, κληρώθηκε με τον πρωταθλητή Ελλάδος Ολυμπιακό, οπότε θα έχουμε ένα Πειραϊκό ντέρμπι σε ευρωπαϊκό φόντο, στο κλειστό «Πέτρος Σαλπέας» και στο «Μελίνα Μερκούρη» στο Ρέντη που χρησιμοποιεί ο Ολυμπιακός.

Οι επιτυχίες αυτές πάντως δεν καθησυχάζουν τους διοικούντες τον Πορφύρα, αντίθετα τους ενισχύουν για να προχωρήσουν ακόμη παραπέρα. Έτσι στην ομάδα της Φρεαττύδας έρχεται η Αμερικανίδα πασαδόρος Kristen Gengenbacher, μια μετεγγραφή που φαίνεται να ταράσσει τα νερά περισσότερο στις ΗΠΑ παρά στον Πειραιά.

Αυτό τουλάχιστον προκύπτει από το δημοσίευμα της καθημερινής κυκλοφορίας εφημερίδας του Ιλλινόϊς των Η.Π.Α., Herald Whig, για την Kristen Gengenbacher, η οποία κατάγεται από αυτή την περιοχή.

Η εφημερίδα προβάλλει τον Πορφύρα, αλλά, μας τα χαλάει για τον Πειραιά, καθώς, παρουσιάζει την πόλη μας ως προάστιο της Αθήνας, ωστόσο, θα αποκατασταθεί η ...ιστορική αλήθεια!

eep logo