«Φίρμα»!

markopoulos dimitris vouli

Είναι γνωστό ότι ο Αλέξης Τσίπρας έχει μελετήσει -και σε μεγάλο βαθμό αντιγράψει- σε πολλά επίπεδα, από το ηχόχρωμα της φωνής του μέχρι τις κινήσεις των χεριών του, τον Ανδρέα Παπανδρέου. Αν είχε μελετήσει και τον πατέρα του, Γεώργιο Παπανδρέου, ίσως θα είχε αποφύγει μια πρωτοφανή για πρώην πρωθυπουργό γκάφα την οποία έκανε τις προάλλες στη Βουλή.

Συγκεκριμένα, μιλώντας για το «Επιτελικό Κράτος», αναφέρθηκε κάποια στιγμή στην ΕΡΤ, η οποία (ίσως κακώς) δεν ανέφερε στα ρεπορτάζ της τα όσα είχε καταγγείλει για το ΚΕΕΛΠΝΟ ο Παύλος Πολάκης. Για να το διακόψει ο πρωτοεκλεγείς βουλευτής στη Β΄ Πειραιά με τη ΝΔ Δημήτρης Μαρκόπουλος, λέγοντας με προφανέστατα χιουμοριστική διάθεση: «Φταίει που έφυγε η Ακριβοπούλου»!

Ο τέως πρωθυπουργός, αντί να προσπεράσει την παρέμβαση, «τσίμπησε» και σχεδόν άνοιξε συζήτηση με τον βουλευτή της ΝΔ, γνωστό δημοσιογράφο, λέγοντας του ότι στην εφημερίδα που δούλευε «έχει κάνει μεταπτυχιακό την παραπληροφόρηση» και σημειώνοντας ότι «η φυλλάδα σας είχε πρωτοσέλιδα για τους μετακλητούς στο γραφείο μου. Τώρα δεν γράφει τίποτε».
Για να εισπράξει την δηκτική απάντηση του Δ.Μαρκόπουλου, ο οποίος σημείωσε: «Εγώ πάντως δούλευα, ενώ εσείς δεν δουλέψατε ποτέ, κύριε Πρόεδρε»! Φράση που έκανε τον Αλ.Τσίπρα έξαλλο!

Οι παλιοί κοινοβουλευτικοί θυμούνται στις τεταμένες προδικτατορικά συνεδριάσεις της Βουλής, ότι κάποια στιγμή, ενώ μιλούσε από του βήματος ο Γεώργιος Παπανδρέου (δεινός ρήτωρ και μέγας ατακαδόρος), πετάχτηκε ένας άσημος βουλευτής της ΕΡΕ από την επαρχία και κάτι του φώναξε. Ο Γεώργιος Παπανδρέου έκανε μια παύση και ρώτησε: «Ποιος το είπε αυτό»; Ο βουλευτής φώναξε υπερήφανα και σηκώθηκε όρθιος, ελπίζοντας να κερδίσει λίγη δημοσιότητα: «Εγώ κύριε Πρόεδρε»!
Και ο Γεώργιος Παπανδρέου, αφού τον κοίταξε αμίλητος λίγα δευτερόλεπτα, είπε: «Καλά, τότε, δεν έχει καμιά σημασία» και συνέχισε την ομιλία του.

Κανονικά, ένας πρώην πρωθυπουργός σε έναν νεαρό πρωτοεκλεγέντα βουλευτή, που δικαίως ή αδίκως τον διέκοψε, κάπως έτσι θα έπρεπε να αντιδράσει. Αντ΄ αυτού ο Αλ. Τσίπρας αναγόρευσε σε σχεδόν ισότιμο συνομιλητή του τον Δημήτρη Μαρκόπουλο, κάνοντάς τον «φίρμα»!

 

eep logo