Δέσποινα Μπενέτου: Μια Πειραιώτισσα κορυφαία νέα γιατρός!

despoina mpenetou

Φέρει ένα σημαντικό για την κοινωνία του Πειραιά επίθετο, αλλά είναι έτοιμη να ξεπεράσει τα όριά του και να γράψει τη δική της ιστορία ως ιατρός, διακεκριμένη επιστήμων.

Η εικονιζόμενη στη φωτογραφία Δέσποινα Μπενέτου, κόρη του Χρόνη και της Τάνιας, όχι μόνο αποφοίτησε από την Ιατρική Αθηνών με την καλύτερη βαθμολογία και γι΄ αυτό άλλωστε διάβασε τον Όρκο εκ μέρους των συμφοιτητών της, αλλά πήρε και την υψηλότερη βαθμολογία που έχει πάρει ποτέ απόφοιτος της Ιατρικής στο ΕΚΠΑ.

Βέβαια, η Δέσποινα, κόρη του φωτογράφου Χρόνη και της γυμνάστριας Τάνιας, είχε προλάβει να «συστηθεί» ως ταλέντο μαθησιακών αντιλήψεων και δεξιοτήτων από τη χρονιά που μπήκε στην Ιατρική μεταξύ των πρώτων. Έχοντας αποφοιτήσει από ένα δημόσιο λύκειο του Πειραιά, το 9ο κι έχοντας ήδη καταπλήξει τους καθηγητές της με τις επιδόσεις της, επέλεξε την Ιατρική, αν και δεν υπάρχει καμιά σχετική οικογενειακή παράδοση – και μιλάμε για έναν κλάδο όπου κυριαρχεί η οικογενειοκρατία.
Τότε, όταν εισήλθε στο Πανεπιστήμιο, είχαν ενδιαφερθεί ξένα Πανεπιστήμια, ιδίως της Αμερικής, για την περίπτωσή της. Οι υποτροφίες που προσέφεραν όμως δεν ήταν τέτοιες που θα μπορούσαν να καλύψουν τις δαπάνες διαμονής και διαβίωσης εκεί. Η τότε δημοτική αρχή Πειραιά έδειξε ενδιαφέρον μετά από σχετικό δημοσίευμα του Portnet, αλλά φυσικά και να ήθελε, ο Δήμος δεν μπορούσε να συμβάλλει πέρα από μια συμβολικής σημασίας «ηθική αναγνώριση» - που δεν είναι γνωστό κι αν τελικά δόθηκε.

Τώρα τα πράγματα είναι εντελώς διαφορετικά βεβαίως, αλλά έχει τη σημασία του ο «θεσμικός Πειραιάς», Δήμος, Περιφέρεια, επαγγελματικοί φορείς, αλλά και η επιχειρηματική κοινότητα της πόλης και του λιμανιού αν γνωρίζουν ότι ανάμεσά τους κυκλοφορεί μια σημαντική και πολλά υποσχόμενη Πειραιώτισσσα επιστήμων!

Pin It