Προβληματισμός για τη δυσοσμία!

kammas prooptiki

Η κατάσταση με την συχνά επαναλαμβανόμενη ενοχλητική μυρωδιά που - ανάλογα με την κατεύθυνση του ανέμου - επηρεάζει εκτεταμένες περιοχές του Πειραιά, με επίκεντρο πάντα την Δραπετσώνα και το Κερατσίνι, αλλά φτάνοντας άλλοτε μέχρι το Ικόνιο και το Πέραμα και άλλοτε μέχρι την Πειραϊκή ή και το Φάληρο ακόμη, ανησυχεί τελευταία, όλο και περισσότερους φορείς και κυρίως πολίτες του Πειραιά.

Με φόντο αυτή της πραγματικότητα, την Πέμπτη 1η Αυγούστου ο Δήμαρχος Κερατσινίου-Δραπετσώνας Χρήστος Βρεττάκος καλεί σε σύσκεψη όλους τους βουλευτές της Β΄ Πειραιά, με σκοπό να μπει ένα χρονοδιάγραμμα απομάκρυνσης των ρυπογόνων βιομηχανιών (OIL ONE, LA FRANGE) από την περιοχή!

Η πρωτοβουλία αυτή δίνει την ευκαιρία στον π.υποψήφιο δήμαρχο Κερατσινίου-Δραπετσώνας Π.Καμά να σχολιάσει «δηκτικά» το γεγονός ότι ο υποστηριζόμενος από τον ΣΥΡΙΖΑ δήμαρχος θυμήθηκε τον «αγωνιστικό του χαρακτήρα» τώρα που άλλαξε η κυβέρνηση. «Θα ήταν βέβαια πιο ωφέλιμο να ήταν το ίδιο αγωνιστής όταν η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ παρέτεινε το χρόνο παραμονής αυτών των βιομηχανικών εγκαταστάσεων στην πόλη μας», σημειώνει ο Π. Καμμάς που προσθέτει ότι έχει ενδιαφέρον να γίνει γνωστή η στάση των βουλευτών όλων των κομμάτων της Β’ Πειραιά.

Σωστή η επισήμανση του Παντελή Καμά. Με μια επισήμανση από το Portnet.
Δεδομένου ότι στον αέρα δεν υπάρχουν σύνορα, τουλάχιστον στην ευρύτερη περιοχή του Πειραιά, κι όπως έχει αποδειχθεί οι οσμές ξεπερνούν τα δημοτικά όρια, το πρόβλημα είναι πραγματικά υπερτοπικό. Κι απαιτεί παμπειραϊκή, αλλά και υπερκομματική αντιμετώπιση.

 

Pin It

eep logo