"Πώς πετυχαίνουν τα έθνη;"

pos petyxainoun ta ethni

Στο νέο βιβλίο της διαΝΕΟσις "Πώς πετυχαίνουν τα έθνη;" ο Ρουσίρ Σάρμα συμπυκνώνει τους χιλιάδες παράγοντες που καθορίζουν την τύχη μιας χώρας σε 10 ξεκάθαρους κανόνες.

Πώς πετυχαίνουν τα έθνη;
Η διαΝΕΟσις συνεχίζει την εκδοτική δραστηριότητά της με ένα νέο βιβλίο με τίτλο "Πώς πετυχαίνουν τα έθνη; - Δέκα κανόνες για έναν κόσμο σε κρίση" του οικονομολόγου και δημοσιογράφου Ρουσίρ Σάρμα και διοργανώνει την παρουσίασή του τη Δευτέρα 22 Ιουλίου στις 8.30 το βράδυ στον κήπο της Αίγλης Ζαππείου.

 

Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι:
Αντιγόνη Λυμπεράκη, Καθηγήτρια στο Πάντειο Πανεπιστήμιο
Γιώργος Παγουλάτος, Καθηγητής στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και μέλος του Advisory Board της διαΝΕΟσις
Ηλίας Μαγκλίνης, δημοσιογράφος

Τη συζήτηση θα συντονίσει ο Διευθυντής Περιεχομένου της διαΝΕΟσις Θοδωρής Γεωργακόπουλος.

Το βιβλίο, που θα διανέμεται δωρεάν στην εκδήλωση, θα είναι διαθέσιμο στο e-shop (https://www.dianeosis.org/shop/?utm_source=newsletter&utm_campaign=c3e6bc503b-EMAIL_CAMPAIGN_2019_07_15_09_37&utm_medium=email&utm_term=0_5bd715c0d4-c3e6bc503b-149613789) της διαΝΕΟσις από τη Δευτέρα 22 Ιουλίου, και σύντομα και στα βιβλιοπωλεία.

Λίγα λόγια για το βιβλίο
Το βιβλίο του Ρουσίρ Σάρμα (τίτλος του πρωτοτύπου: "The Rise and Fall of Nations: Forces of Change in the Post-Crisis World") κυκλοφόρησε στις ΗΠΑ το 2016 και παρουσιάζει μια πρωτότυπη προσέγγιση στο θέμα της οικονομικής ανάπτυξης στην ταραγμένη μας εποχή.

Πώς επηρεάζουν οι τίτλοι των εφημερίδων την πορεία μιας οικονομίας; Τι ρόλο παίζει η τιμή των κρεμμυδιών στην πρόοδο της κοινωνίας; Τα τελευταία είκοσι πέντε χρόνια ο οικονομολόγος Ρουσίρ Σάρμα ταξιδεύει ανά τον κόσμο και συνομιλεί με μεγιστάνες, προέδρους και πολίτες, σε μικρά χωριά και σε πρωτεύουσες, σε φτωχές χώρες και στις μητροπόλεις του κεφαλαίου. Μέσα από αυτή την εμπειρία συγκέντρωσε μια σειρά από βασικά συμπεράσματα για το ποιες χώρες ακμάζουν και προοδεύουν και ποιες αποτυγχάνουν. Σε τι διαφέρουν; Τι κάνουν σωστά οι μεν, τι κάνουν λάθος οι
δε;

Στο βιβλίο αυτό, ο Σάρμα συμπυκνώνει τους χιλιάδες παράγοντες που καθορίζουν την τύχη μιας χώρας σε 10 ξεκάθαρους κανόνες. Με την κατάλληλη ερμηνεία, οι τίτλοι των πολιτικών εφημερίδων, οι επιδόσεις της μαύρης αγοράς, η τιμή των κρεμμυδιών και οι λίστες των δισεκατομμυριούχων μπορεί να αποτελούν σημάδια ακμής, παρακμής ή αναταραχών σε μια χώρα.

Στη νέα εποχή μετά την κρίση, όταν η ανάπτυξη επιβραδύνεται και η πολιτική σταθερότητα διαταράσσεται, το πρωτοποριακό βιβλίο του Σάρμα αποτελεί διαφωτιστικό οδηγό για να καταλάβουμε πού θα συμβεί η επόμενη μεγάλη αλλαγή, και χρήσιμο εργαλείο για να αξιολογήσουμε ψύχραιμα και τη δική μας πολύπαθη χώρα.

Pin It

eep logo