Ο κατάλληλος άνθρωπος στην κατάλληλη θέση!

skordilis giorgos

Ο Γιώργος Σκορδίλης, ο οποίος ανέλαβε την Τετάρτη το βράδυ υπεύθυνος του Γραφεου Τύπου του νέου υπουργού Ναυτιλίας, Γιαννη Πλακιωτάκη, είναι αναμφισβήτητα ο «κατάλληλος άνθρωπος στην κατάλληλη θέση»!

Περισσότερα από τριάντα χρόνια στο ναυτιλιακό ρεπορταζ, γνωρίζει πρόσωπα, πράγματα, καταστάσεις και τάσεις στο λιμάνι, την ποντοπόρο ναυτιλία και την ακτοπλοΐα, όσο λίγοι.

Η επιλογή του Γιάννη Πλακιωτάκη, αν και δύσκολη (καθώς ίσως αφήνει άλλους ναυτιλιακούς συντάκτες να απορούν γιατί δεν επελέγησαν) είναι ορθή. Για τρεις λόγους:
1. Όπως γράψαμε, ο Γιώργος Σκορδίλης είναι γνώστης του αντικειμένου.
2. Εδώ και χρόνια, ως υπεύθυνος επικοινωνίας του Ιδρύματος Ευγενίδη, είχε κατά κάποιον τρόπο αποστασιοποιηθεί από το «μάχιμο» ρεπορτάζ, οπότε οι όποιες εύλογες «τριβές» είχαν ελαχιστοποιηθεί.
3. Τέλος, με μια θαρραλέα ανακοίνωσή του, στην προσωπική του σελίδα στο facebook, δηλώνει πως οποιαδήποτε άλλη δημοσιογραφική ή επαγγελματική δραστηριότητά του πλέον αναστέλλεται.

Αυτονόητα όλα αυτά, ιδίως το τελευταίο. Αλλά σε μια εποχή κατά την οποία το αυτονόητο είναι πολλές φορές ζητούμενο, η συγκεκριμένη δήλωση αποτελεί υπόδειγμα σεβασμού της δεοντολογίας. Και προαναγγελία μιας θητείας που θα τηρεί τους βασικούς δεοντολογικούς κανόνες.

Καλή επιτυχία, αγαπητέ κύριε συνάδελφε, Γιώργο Σκορδίλη!

eep logo