Φίλος τον φίλον…

spathas giannis

Ο Γιάννης Σπάθας, που έφυγε στα 70 του πριν λίγες μέρες και η απώλειά του «χάθηκε» μέσα στον ορυμαγδό των εκλογών είχε χαρακτηριστεί ο «Έλληνας Χέντριξ». Ο κιθαρίστας των «Socrates», που μύησε χιλιάδες έφηβους – «εκδρομείς» του ’60 και του ’70 –στη ροκ μουσική, είχε γεννηθεί στους Παξούς, όπου ετάφη.

Παιδάκι όμως, 10-12 ετών, ήρθε με την οικογένειά του στον Πειραιά κι έμενε στον Άγιο Βασίλη. Εκεί, μεγαλώνοντας, σε κάποιο υπόγειο της γειτονιάς που είχε νοικιάσει η παρέα, έκανε πρόβες μαζί με φίλους του, Πειραιωτάκια, που άφησαν το δικό τους αποτύπωμα στη ροκ και ποπ σκηνή της Ελλάδας. Ο Βασίλης Γιοκαρίνης και ο Ηλίας Ασβεστόπουλος ήταν κάποιοι εξ αυτών, που δεν τον ακολούθησαν όμως στους εμβληματικούς «Socrates», εκεί που συνάντησε κι αποτέλεσε ένα ανεπανάληπτο ροκ δίδυμο με τον «αδελφό» του, συμμαθητή του στο 3ο Γυμνάσιο του Πειραιά, μεγάλο μπασίστα των «Socrates», Αντώνη Τουρκογιώργη.

Κι επειδή «φίλος τον φίλον εν κινδύνοις γιγνώσκει», η σύζυγος του Γιάννη Σπάθα, Λένα, τα παιδιά του Νίκος και Άρης και η αδελφή του Βασιλική, ζήτησαν αντί για στέφανα, να ενισχυθεί οικονομικά για την αποκατάστασή του ο Αντώνης Τουρκογιώργης.

Προφανέστατα δεν χρειάζονται σχόλια…

Pin It

eep logo