Αποχωρήσεις από το ΚΙΝΑΛ

klapadakis milt

Στο κύμα αποχωρήσεων που προκάλεσε η οιονεί αποπομπή Βενιζέλου από το ΚΙΝΑΛ έρχεται να προστεθεί και η αποχώρηση του γνωστού δικηγόρου Πειραιά Μιλτιάδη Κλαπαδάκη, στελέχους του Τομέα Δικαιοσύνης του κόμματος. Ο Μιλτιάδης Κλαπαδάκης πάντως, ως σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι, στην επιστολή που έστειλε προσωπικά στον Γραμματέα του ΚΙΝΑΛ Μ.Χριστοδουλάκη, αναφέρει την πιθανολογούμενη συμμετοχή του Στάθη Παναγούλη στο ψηφοδέλτιο του ΚΙΝΑΛ στη Β΄ Πειραιά.

Ολόκληρη η επιστολή του Μ.Κλαπαδάκη έχει ως εξής:

«Σύντροφε Γραμματέα,
Μετά τις τελευταίες δραματικές εξελίξεις στο Κίνημα Αλλαγής και την προσβολή που επεφύλαξε η Πρόεδρος στο πρόσωπο του Ευάγγελου Βενιζέλου, με την παρούσα σου δηλώνω την παραίτησή μου από τον Τομέα Δικαιοσύνης του Κινήματος Αλλαγής.
Επικοινώνησα τηλεφωνικά με τον Αναπληρωτή Γραμματέα του Τομέα Δικαιοσύνης Κώστα Καρέτσο (καθώς η θέση του Γραμματέα δεν έχει πληρωθεί) και τον ενημέρωσα για την απόφασή μου αυτή.
Σύντροφε Γραμματέα,
Η προσβολή δεν αφορά προσωπικά μόνο στον Ευάγγελο Βενιζέλο. Και μόνο αυτό βεβαίως θα αρκούσε…
Είναι προσβολή κυρίως απέναντι σε ένα κόμμα, σε μια παράταξη και την ιστορία της, επώνυμους και ανώνυμους ανθρώπους που υπερασπίσθηκαν το χώρο και κυρίως τη χώρα…. που δεν δείλιασαν, δεν κρύφτηκαν, δεν έφυγαν, δεν διέσπασαν.
Είναι προσβολή για όλους αυτούς που με τις μικρές ή μεγάλες δυνάμεις τους έβαλαν «πλάτη» στα δύσκολα, που αρθρογραφούσαν υπέρ του χώρου και των επιλογών του τα πολύ δύσκολα χρόνια 2010-2019, που συμμετείχαν στα ψηφοδέλτια του το 2012 και το 2015, που βγήκαν στις λαϊκές και στα καφενεία, όταν η λέξη και μόνο «ΠΑΣΟΚ» αρκούσε για να γίνουμε αποδέκτες χλεύης ή ακόμα και σωματικών επιθέσεων.
Αντιλαμβάνομαι τον φόβο ορισμένων, καθώς ο ρόλος του Ευάγγελου Βενιζέλου έχει πάψει να είναι στενά κομματικός, υπερβαίνει τα όρια της ευρύτερης προοδευτικής-δημοκρατικής παράταξης και ο ίδιος έχει αναδειχθεί σε φωνή εθνικής αυτογνωσίας.
Απέναντι στην ψευδεπίγραφη ενότητα που δήθεν προωθείται, αντιπαραβάλλουμε την αλήθεια, την αξιοπρέπεια, το φιλότιμο και τον αυτοσεβασμό. Κυρίως όμως την ευθύνη και την ικανοποίηση ότι πράξαμε το χρέος μας απέναντι στο χώρο και στη χώρα.

Σύντροφε Γραμματέα,
Κλείνοντας, επίτρεψέ μου μια τελευταία, τοπικού ενδιαφέροντος, αναφορά.
Πληροφορούμαι ότι ο ανεξάρτητος βουλευτής κ. Στάθης Παναγούλης, θα συμμετάσχει στο ψηφοδέλτιο του Κινήματος Αλλαγής στην Β΄ Πειραιά.
Ελπίζω και εύχομαι να διορθώσετε το σφάλμα το οποίο επιχειρείτε να διαπράξετε με την κατ’ εξακολούθηση επιλογή «αχθοφόρων βαρέων ονομάτων».
Σε ό,τι με αφορά, δεν έχω άλλο τρόπο- πλην της παρούσας επιστολής- προκειμένου να εκφράσω την καθολική εναντίωσή μου στην απόφασή Σας αυτή, καθώς έχω παραιτηθεί από μέλος της Νομαρχιακής Επιτροπής Β΄ Πειραιά του Κινήματος Αλλαγής από τον Μάρτιο του τρέχοντος έτους.
Με προσωπική εκτίμηση,
Μιλτιάδης-Παναγιώτης Κλαπαδάκης
Δικηγόρος

Υ.Γ: «Όποιος κατουράει στη θάλασσα, θα το βρει στο αλάτι»...Να τον θυμάστε που και που τον Χαρίλαο Φλωράκη σύντροφε…»

 

eep logo