Έπαινος του Στέλιου Λογοθέτη στον Γιάννη Μώραλη

logothetis moralis

Η εκδήλωση δεν ήταν προεκλογική, αλλά τέτοιες μέρες, τέτοια λόγια. Ο λόγος για την έκθεση του προσωπικού αρχείου του Μάνου Κατράκη που εγκαινιάστηκε το βράδυ της Τετάρτης στην Δημοτική Πινακοθήκη Πειραιά, όπου θα διατηρηθεί μέχρι τις 30 Οκτωβρίου.

Στην εκδήλωση των εγκαινίων της έκθεσης μίλησε και ο πρώην δήμαρχος Στέλιος Λογοθέτης, που συγκινημένος θυμήθηκε τον αγώνα που έκανε πριν σχεδόν 30 χρόνια για να εξασφαλίσει ο Δήμος Πειραιά τον μοναδικό αυτόν θησαυρό που συνιστά το αρχείο του μεγάλου έλληνα ηθοποιού, πείθοντας τη σύντροφό του Λίντα Άλμα να το παραχωρήσει στον Δήμο Πειραιά.
Πέρασαν σχεδόν τρεις δεκαετίες και με τη φροντίδα της Διευθύντριας Πολιτισμού, Ευαγγελίας Μπαφούνη και του Προϊσταμένου του Τμήματος Θεάτρων του Δήμου, Κώστα Κουρμουλάκη, τα σπάνια αυτά ντοκουμέντα οργανώθηκαν και πλέον εκτίθενται στο κοινό.

Ο Στέλιος Λογοθέτης εξήρε τον ρόλο του Δημάρχου Πειραιά Γιάννη Μώραλη, αλλά και της Αντιδημάρχου Πολιτισμού Ειρήνης Νταϊφά για το γεγονός ότι έβαλαν ως στόχο την ανάδειξη του μοναδικού αυτού αρχειακού υλικού, αισθανόμενος ευλόγως και μια προσωπική δικαίωση για την προ πολλών ετών πρωτοβουλία του να έλθει το αρχείο του Μάνου Κατράκη στον Πειραιά.

Στην εκδήλωση ο Γιάννης Μώραλης αναφέρθηκε στην προσπάθεια και στο πολύ θετικό τελικό αποτέλεσμα της Λίτσας Μπαφούνη και του Κώστα Κουρμουλάκη, ενώ συγκινητική ήταν η ομιλία του απόγονου του Μάνου Κατράκη, καλλιτεχνικού διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου, Στάθη Λιβαθινού, που συνέβαλε άλλωστε στην οργάνωση της έκθεσης

eep logo