Χρυσά πανιά!

tsamopoulou pappa minas

Η Μαρία Τσαμοπούλου (αριστερά) και η Μελίνα Παππά, το δίδυμο των δεκαεπτάχρονων κοριτσιών του ΙΟΠ, που έχουν φέρει ήδη παγκόσμιους και πανευρωπαϊκούς τίτλους στην ιστιοπλοΐα στην κλάση των 420, ήταν (μαζί με τους συνομήλικους συναθλητές τους του ΝΟΕ) οι πρωταγωνίστριες της συνέντευξης τύπου που έδωσε η Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία με αφορμή το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα που ξεκινά με τη συμμετοχή και ξένων πληρωμάτων το Απρίλιο στον Σαρωνικό.
Η Ιστιοπλοΐα είναι το άθλημα που μας έχει φέρει τα περισσότερα μετάλλια και διακρίσεις σε Ολυμπιακούς Αγώνες. Ως εκ τούτου, τα κορίτσια, αν και νέα ακόμη (θα είναι μόλις 18 χρονών στους Ολυμπιακούς του Τόκιο) με τις διακρίσεις που έχουν κατακτήσει, δεν θα πάνε για τουρισμό στην Ιαπωνία. Και αποτελούν από τώρα βάσιμες ελπίδες της χώρας για διάκριση. Μια διάκριση, που δεν έρχεται μόνο μέσα από την προσωπική τους σκληρή δουλειά και την οικονομική στήριξη της Ομοσπονδίας.
Οι διακρίσεις σε επίπεδο πρωταθλητισμού έρχονται (φευ) και από την δυνατότητα και την βούληση των οικογενειών τους να «βάζουν βαθιά το χέρι στην τσέπη». Χαρακτηριστικά αναφέρεται ότι ένα ταξίδι σε μια κοντινή χώρα της Μεσογείου για συμμετοχή σε αγώνες μπορεί να κοστίσει έως και 2.500 με 3.000 ευρώ, δεδομένου ότι πρέπει να μεταφερθεί, όχι μόνο ο αθλητής, αλλά και ένα ολόκληρο σκάφος με τον εξοπλισμό του. Γι’ αυτά τα τελευταία δύσκολα οικονομικά δεδομένα άλλωστε, κλήθηκε να μιλήσει ο κατά τα άλλα ευτυχής μπαμπάς, συνάδελφος Μηνάς Τσαμόπουλος, που διακρίνεται στη φωτογραφία και συντόνιζε τη συνέντευξη.

eep logo