Ούτε πρόκα στην Παγόδα!

pagoda peiraia

Αποκαλυπτικός ήταν ο Πρόεδρος του ΟΛΠ Γ.Ανωμερίτης, απαντώντας σε ερώτηση του Portnet με την οποία τον προκαλέσαμε να τοποθετηθεί σχετικά με όσα πολύ πρόσφατα γράφαμε για τη «Παγόδα».

Συγκεκριμένα ο Γιώργος Ανωμερίτης αναφέρθηκε στην από κοινού συνέντευξη -παρουσίαση που το 2002 είχε κάνει ο ίδιος ως υπουργός Ναυτιλίας με τον τότε πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη, στο κτίριο ακριβώς του ΟΛΠ, αναφορικά με τα έργα που δρομολογούνταν στον Πειραιά. «Εκείνοι που στη συνέχεια είχαν θέση ευθύνης και δεν πραγματοποίησαν έργα απολύτως κοστολογημένα και με σαφέστατο χρονοδιάγραμμα παράδοσης, οφείλουν να απολογηθούν πρωτίστως στον Πειραϊκό λαό», είπε. Πρόσθεσε δε πως ο ΟΛΠ, επί των ημερών του, προσπάθησε να μετατρέψει σε πεντάστερο ξενοδοχείο και Συνεδριακό Κέντρο την «Παγόδα», αλλά, όπως είπε, «κάποιοι φρόντισαν να κηρυχτεί μνημείο, ενώ μνημείο δεν είχε κηρυχτεί ο Άγιος Νικόλαος (!), με αποτέλεσμα σήμερα στην «Παγόδα» να μην μπορεί κανείς, όχι να κάνει ανακαίνιση, αλλά ούτε μια πρόκα να βάλει»!

Μ’ αυτό τον τρόπο ο Γ.Ανωμερίτης παραδέχθηκε ουσιαστικά ότι η «Παγόδα» μετατρέπεται στο 4ο μεγάλο γιαπί στο κέντρο της πόλης. Το ζήτημα είναι βέβαια αν υπάρχει βούληση και δύναμη από τους φορείς της πόλης και πρωτίστως τον Δήμο Πειραιά, ώστε να ματαιωθεί αυτή η εξέλιξη.
Να γίνει η «Παγόδα» ένα λειτουργικό κτίριο για το λιμάνι και όχι ένα απολίθωμα.

eep logo