Η άγνωστη πρόταση Σαμαρά στον Δημήτρη Μαρκόπουλο

markopoulos open

Ένα άγνωστο παρασκήνιο αποκαλύπτουμε σήμερα στο Portnet. Την άρνηση του δημοσιογράφου και υποψήφιου στις επόμενες εθνικές εκλογές με τη Νέα Δημοκρατία στη Β' Πειραιά Δημήτρη Μαρκόπουλου να είναι υποψήφιος περιφερειάρχης του κόμματος στην Πελοπόννησο.

Συγκεκριμένα, το καλοκαίρι κι ενώ η υποψηφιότητα του στον Πειραιά έτρεχε με ...χίλια, ο αρχισυντάκτης του Πρώτου Θέματος δέχθηκε πρόταση από τον τέως πρόεδρο της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά να αφήσει τη μάχη για τη Βουλή και να είναι ο επίσημος υποψήφιος του κόμματος για την περιφέρεια απέναντι στον Πέτρο Τατούλη.

Ο Αντώνης Σαμαράς είχε πάρει την αρμοδιότητα να βρει αξιόμαχο αντίπαλο απέναντι στον συνεργαζόμενο σε όλα τα επίπεδα με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ πρώην νεοδημοκράτη υπουργό, όμως οι βολιδοσκοπήσεις είχαν φθάσει σε αδιέξοδο. Λόγω της πελοποννησιακής καταγωγής του δημοσιογράφου αλλά και της στενής του φιλίας με τον πρώην πρωθυπουργό, υπήρξε η ιδέα να είναι αυτός που θα αντιμετώπιζε τον Πέτρο Τατούλη. Παρά ταύτα ο πειραιώτης δημοσιογράφος αποφάσισε πως ο Πειραιάς αποτελεί την επιλογή του μιας και ζει εδώ και χρόνια στον Κορυδαλλό κι επέλεξε να δώσει τον αγώνα που ξεκίνησε από το 2017.

Αμέσως μετά την άρνηση Μαρκόπουλου, υπήρξε επαφή με τον δήμαρχο Καλαμάτας Παναγιώτη Νίκα, έναν πολιτικό αντίπαλο του Αντώνη Σαμαρά ο οποίος όμως ζήτησε τις συγγνώμες που όφειλε, και τελικά δόθηκε σε αυτόν το χρίσμα. Θα πρέπει να πούμε πως ο Δημήτρης Μαρκόπουλος ποτέ δεν επιβεβαίωσε αυτές τις πληροφορίες, όμως ο ίδιος ο Αντώνης Σαμαράς σε φίλους του εξήρε την στάση του δημοσιογράφου να μην αφήσει τη Β' Πειραιά για μια θέση που θα του έδινε εξουσία και δυνατότητες μεγάλων παρεμβάσεων.

eep logo