Ο «πατέρας» του γυναικείου βόλεϊ του Θρύλου

bafaloukos nikos

Ο εικονιζόμενος Νίκο Μπαφαλούκος είναι γνωστός Πειραιώτης επιχειρηματίας. Εκείνο που δεν είναι ιδιαίτερα γνωστό είναι πως εν πολλοίς και σε αυτόν οφείλεται η χαρά που έδωσε στους φίλους του Ολυμπιακού το χθεσινό νταμπλ στο βόλεϊ γυναικών.

Η ιστορία ξεκινάει το καλοκαίρι του μακρινού 1988 όταν η διοίκηση του Ολυμπιακού αποφασίζει την ίδρυση, εκτός των άλλων, γυναικείου τμήματος βόλεϊ. Ορίζεται λοιπόν ο νεαρός παράγοντας τότε Νίκος Μπαφαλούκος, έφορος μέχρι εκείνη τη στιγμή του παιδικού και εφηβικού τμήματος, έφορος (ή γενικός αρχηγός) της γυναικείας ομάδας. Η οποία ξεκινάει από την τρίτη τοπική κατηγορία!
Την επόμενη εξαετία η ομάδα που συγκρότησε ο Ν. Μπαφαλούκος κερδίζει κάθε χρόνο το πρωτάθλημα της κατηγορίας της και φτάνει ανεβάινοντας συνεχώς κατηγορίες το 1995 στην Α1. Ίσως, μάλιστα, δεν υπάρχει προηγούμενο ομάδας που να ανεβαίνει συνεχώς έξι χρόνια κατηγορίες!

Η συνέχεια είναι πιο πρόσφατη ιστορία που φθάνει μέχρι τις μέρες μας με τα συνεχόμενα νταμπλ του Θρύλου. Δικαίως λοιπόν ο Νίκος Μπαφαλούκος φωτογραφίζεται, ως γνήσιος Ολυμπιακός, υπερήφανος και χαρούμενος για την επιτυχία της ομάδας του.

Λεπτομέρεια : όπως και ο «πατέρας» του γυναικείου πόλο του Ολυμπιακού Στ. Κουντουδιός , για τον οποίο επίσης έγραψε πρόσφατα το Portnet, έτσι και ο Ν. Μπαφαλούκος φωτογραφίζεται στο αγαπημένο τους στέκι, στο Blue Café, στην Φρεαττύδα

eep logo