Δουζίνας – Κασιδιάρης: 3-0 από τα αποδυτήρια!

douzinas edra

Ίσως του πήγε πολύ που κοτζάμ καθηγητής του Πανεπιστημίου του Λονδίνου ασχολήθηκε με τον νεοναζί, αλλά τελικά το ταμπλό έγραψε: Δουζίνας-Κασιδιάρης 3-0  από τα αποδυτήρια!

Στην Διαρκή Επιτροπή Εξωτερικών και Άμυνας της Βουλής, στην οποία προεδρεύει ο βουλευτής Πειραιά του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Δουζίνας και συζητούσε την Πέμπτη σχετικά με την επικύρωση του Πρωτοκόλλου Ένταξης της ΠΓΔΜ (και εφεξής Βόρειας Μακεδονίας) στο ΝΑΤΟ ο Ηλίας Κασιδιάρης της Χρυσής Αυγής, μεταξύ άλλων εθνικιστικοπαραληρηματικών λόγων – σπορ στο οποίο επιδίδεται με επιτυχία – ανέφερε ότι με την ένταξη της γείτονος στο ΝΑΤΟ οι έλληνες στρατιωτικοί θα κάνουν κοινές ασκήσεις με στρατιωτικούς που θα φέρουν στη στολή τους τον ήλιο της Βεργίνας.

Ο πάντοτε προσεκτικός Κώστας Δουζίνας διάβασε, ως νομικός όπως είπε, το συγκεκριμένο άρθρο και τη συγκεκριμένη παράγραφο της Συμφωνίας των Πρεσπών, που αναφέρει ότι το Β’ μέρος (τα Σκόπια δηλαδή) συνομολογούν και δεσμεύονται να μην χρησιμοποιήσουν ποτέ και πουθενά το συγκεκριμένο σύμβολο, που ούτως ή άλλως έχουν αφαιρέσει από τη σημαία τους εδώ και πάνω από 20 χρόνια.

Τουτέστιν, ο μεν Κασιδιάρης προσπάθησε να πουλήσει ένα παραμύθι, ο δε Δουζίνας του «τράβηξε το αυτί». Ίσως γι’ αυτό, κατεβαίνοντας από το βήμα της βουλευτής ο αψίκορος βουλευτής της ΧΑ, έμοιαζε – κατά το κοινώς λεγόμενον – «σαν βρεγμένη γάτα».