Τα «Πειραϊκά Νέα» στο Δημοτικό!

notis tsiridis pantagias

Την Τετάρτη το βράδυ επρόκειτο να παρουσιαστεί στο Δημοτικό Θέατρο ο δεύτερος κύκλος συζητήσεων με γενικό τίτλο «Αναζητώντας τη σύγχρονη Πειραϊκή ταυτότητα». Τεχνικοί λόγοι ανέβαλαν τη συζήτηση (θα πραγματοποιηθεί τον επόμενο μήνα), αλλά ο συντονιστής δημοσιογράφος Νότης Ανανιάδης πήγε στο Δημοτικό για να εξηγήσει τους λόγους της αναβολής σε όσους τυχόν –παρά τη δημοσιοποίησή της – πήγαν στο Θέατρο.

Και πράγματι, μεταξύ των αρκετών που, παρά τη βροχή, πήγαν στο Δημοτικό μη έχοντας ενημερωθεί, ήταν και οι εικονιζόμενοι Γιώργος Τσιρίδης (αριστερά) και Γιώργος Πανταγιάς (στο κέντρο) που με την ευκαιρία της συνάντησης πίνουν ένα ποτά στο Φουαγιέ του Θεάτρου.

Τον υποψήφιο δήμαρχο Κερατσινίου-Δραπετσώνας Γ.Τσιρίδη, τον σύμβουλο επικοινωνίας και άλλοτε διευθυντή του Γραφείου Τύπου του πρώην Πρωθυπουργού Κ.Σημίτη Γ.Πανταγιά και τον Νότη Ανανιάδη συνδέει πάντως μια παλιά, πολύ παλιά, Πειραϊκή εκδοτική ιστορία.
Συνέπεσαν και οι τρεις στην έκδοση της βραχύβιας εφημερίδας «Πειραϊκά Νέα» το 1985. Ο Γ. Πανταγιάς ήταν ιδιοκτήτης του εντύπου, μάλιστα θυμήθηκε ότι έχει ακόμα την ιδιοκτησία του τίτλου! Ο Γ.Τσιρίδης ήταν διευθυντής και ο νεοσσός τότε δημοσιογράφος της φωτογραφίας ορίστηκε αρχισυντάκτης! Εμπνεύστηκε πάντως και έβγαλε τον τίτλο του πρώτου φύλλου της εφημερίδας που ήταν «Περίπατο τα όνειρα» για τη γρήγορη αποπεράτωση του Πύργου.
Είχε προηγηθεί συνάντηση των ενδιαφερομένων εργολάβων με τον τότε δήμαρχο Πειραιά Γιάννη Παπασπύρου, με αφορμή δημόσια πρόσκληση ενδιαφέροντος για την αποπεράτωση του Πύργου στο λιμάνι, πλην όμως λειτουργώντας ως τραστ τότε οι εργολάβοι, απέσυραν το ενδιαφέρον τους. Εξ ου και ο τίτλος της εφημερίδας.

Ήταν κι αυτή μια μικρή Πειραϊκή ιστορία που θα μπορούσε να συμβάλλει στην αναζήτηση της σύγχρονης Πειραϊκής ταυτότητας…

Pin It