Δουζίνας: Και του λιμανιού και το σαλονιού!

douzinas romania

Σε μια πυκνή πολιτικά εβδομάδα, όπως ήταν η προηγούμενη (και θα είναι και η επόμενη) η είδηση κινδύνευσε να χαθεί, αλλά έχει την αξία της. Ο βουλευτής Πειραιά του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Δουζίνας προσκλήθηκε ως Πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων και Άμυνας της Βουλής σε γεύμα που οργάνωσε η Πρεσβεία της Ρουμανίας προς τιμήν του και με αφορμή την ανάληψη της Προεδρίας της ΕΕ από τη Ρουμανία.
Στο γεύμα παρέστησαν όλοι οι πρέσβεις των ευρωπαϊκών χωρών στην Αθήνα κι άκουσαν τον (και καθηγητή εκτός των άλλων) Κ.Δουζίνα να αναπτύσσει τις θέσεις της κυβέρνησης για όλο το φάσμα των θεμάτων της εξωτερικής πολιτικής, με έμφαση φυσικά στην Συμφωνία των Πρεσπών, ενώ απάντησε και σε «δύσκολες» ερωτήσει που του ετέθησαν. (Στη φωτογραφία ο Κώστας Δουζίνας με τον Ρουμάνο Πρέσβη Lucia Fatu).

Εν τω μεταξύ, κάποια στιγμή, ο Κώστας Δουζίνας εθεάθη στο Estabar Εν Πειραιεί να συνομιλεί με μια παρέα άγνωστών του θαμώνων του Σαββάτου, που σχεδόν μόνιμα γκρινιάζουν για κάθε τι. Εκείνη τη μέρα γκρίνιαζαν για τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ γενικώς, χωρίς να έχουν αντιληφθεί ότι ο Κ.Δουζίνας καθόταν ακριβώς πίσω τους. Όταν τους άκουσε, τους συστήθηκε και τους ζήτησε να του εξηγήσουν τι είναι αυτό που τους ενοχλεί. Η συζήτηση εξελίχθηκε έτσι ώστε, μετά από περίπου μισή ώρα και κάμποσα τσίπουρα, η παρέα των «γκρινιάριδων» εξυμνούσε τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ μετά την αποχώρησή του, κάποιος εξ αυτών ακούστηκε να λέει ότι ο Κ.Δουζίνας «είναι κύριος και ξεχωρίζει».
Για να επιβεβαιωθεί ότι ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Πειραιά, εκτός από γλαφυρός ρήτορας και συζητητής, είναι και του λιμανιού και του σαλονιού…

eep logo