Ο Λευτέρης Λαζάρου σχεδιάζει το μενού της «Σχεδίας»!

lazarou lefteris smile

Από τον επόμενο μήνα, στα μέσα Φεβρουαρίου αναμένεται να είναι έτοιμο να λειτουργήσει και το εστιατόριο της Σχεδίας, καθώς στα άμεσα σχέδια του διευθυντή της, Χρήστου Αλεφάντη, είναι η νέα στέγη της να λειτουργεί ως πολυχώρος και να φιλοξενεί όλα τα προγράμματα του περιοδικού. «Πριν από έναν μήνα μετακομίσαμε στην καρδιά της Αθήνας, σε ένα ιστορικό κτίριο στην οδό Κολοκοτρώνη, το οποίο στα τέλη της δεκαετίας του 1890 ήταν οργανοποιείο. Επιδίωξή μας είναι να μεταμορφωθεί σε έναν πολυχώρο συνάντησης και κόμβο αλληλεγγύης και εφαρμοσμένης κοινωνικής καινοτομίας» λέει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ και διευκρινίζει ότι «έχουμε ήδη κανονίσει με τον σεφ Λευτέρη Λαζάρου και έχει σχεδιάσει το μενού που θα έχει το εστιατόριό μας, ενώ θα εκπαιδεύσει και τους μάγειρες που θα απασχολούνται σε αυτό, οι οποίοι θα είναι είτε πωλητές της Σχεδίας είτε άτομα από ευπαθείς κοινωνικές ομάδες κι από κοινωνικές δομές. Το εστιατόριο θα λειτουργεί από νωρίς το πρωί μέχρι αργά το βράδυ και θα καλύπτει όλες τις προτιμήσεις των πελατών που θέλουμε να αισθάνονται πρώτα από όλα άνετα και οικεία στον χώρο μας».

Από την πλευρά του, ο γνωστός Πειραιώτης σεφ Λευτέρης Λαζάρου τονίζει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι η βασική επιδίωξή του είναι «να ξυπνήσουμε παιδικές μνήμες από την κουζίνα της μαμάς και ταυτόχρονα θα εντάξουμε ανθρώπους πίσω στη ζωή. Το μενού έχει σχεδιαστεί. Θέσαμε στο επίκεντρο, πρώτον, τις θρεπτικές ουσίες του πιάτου και δεύτερον υλικά που μπορούν να χορτάσουν έναν άνθρωπο έστω και με μία μερίδα. Ο στόχος μας δεν είναι να κάνουμε ένα εστιατόριο που θα έρχεται ο άλλος και θα χαλαρώνει πίνοντας δύο κιλά κρασί και τρώγοντας εφτά πιάτα, αλλά να καταλαβαίνει τι είναι αυτό που γίνεται, να τρώει μια μερίδα φαγητό και να απολαμβάνει ένα ποτήρι κρασί, αν θέλει. Όλα αυτά με το ελάχιστο δυνατό τίμημα. Το μενού έχει όσπρια, έχει λαδερά, έχει μαγειρευτό φαγάκι. Θέλουμε να έρθει κόσμος μέσα, να μας γνωρίσει, να μας μάθει».

eep logo