Δυο δήμαρχοι!

en peiraiei 011218 2

Λένε πως ο τίτλος τιμητικά σε ακολουθεί. Έχεις διατελέσει πρόεδρος, υπουργός, βουλευτής, διευθυντής ή δήμαρχος; Σε προσφωνούν έτσι για πάντα. Αυτό ίσως ισχύει για λόγους πρωτοκόλλου.
Αλλά υπάρχουν και περιπτώσεις που ισχύει επί της ουσίας. Δηλαδή, όταν μιλάμε για ανθρώπους που έχουν αφήσει το αποτύπωμά τους, τόσο ισχυρό, που γενιές μετά και όχι απλώς μια-δυο τετραετίες, θυμούνται την θητεία σου και ίσως την τιμούν περισσότερο από τους συγχρόνους σου.

Τα παραπάνω ισχύουν και για τους δυο δημάρχους της φωτογραφίας. Τόσο ο Σπύρος Σπυρίδων (αριστερά), όσο και ο Βασίλης Τράπαλης, στον Πόρο ο πρώτος και στη Νίκαια ο δεύτερος, παραμένουν οι ίδιοι και οι θητείες τους σημεία αναφοράς, ξεπερνώντας μάλιστα τα όρια των δήμων τους. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι ο Σπ.Σπυρίδων που επί σειρά ετών «έδινε την γραμμή» στους δημάρχους της ΝΔ στην ΚΕΔΕ είναι μέλος του Συμβουλίου Περιφερειών της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ούτε άλλωστε το γεγονός-κάτι που λίγοι ξέρουν- ότι ήταν ο Βασίλης Τράπαλης εκείνος που –μεταξύ άλλων- έπεισε τον τότε ΥΠΕΧΩΔΕ Κώστα Λαλιώτη για την ανάγκη ο σχεδιασμός του μετρό να προβλέψει την επέκτασή του στην Β΄ Πειραιά και έτσι θα έχουμε σταθμούς στον Κορυδαλλό, τη Νίκαια, τα Μανιάτικα, το Λιμάνι και το Δημοτικό Θέατρο.

Από την φωτογραφία της τυχαίας συνάντησής τους στο Εν Πειραιεί είναι προφανές ότι η εκτίμηση του ενός για τον άλλο είναι αμοιβαία. Και επιβεβαιώνει ότι η Τοπική Αυτοδιοίκηση πρωτίστως υπερβαίνει τις κομματικές γραμμές..

Pin It

menoumespiti